Știri

La Mulți Ani !

Acum la cumpăna dintre ani, conducerea administrativă, cea tehnică precum și întreg lotul de jucători ai campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare urează tututor suporterilor, colaboratorilor și celor care iubesc acest fenomen un an 2015 plin de bucurii și satisfacții atât în plan personal cât și pe plan profesional. Fie ca în noul an în casele dumneavoastră să intre bunăstarea, inspirația și forța de a fi mereu învingători. La Mulți Ani !

La Mulți Ani, Andrei Sorin !

Joi, 1 ianuarie, domnul Andrei Sorin, director al Clubului Sportiv Municipal Baia Mare precum și membru în Consiliul director al CSM Ştiinţa, îşi aniversează ziua de naştere. Colegii din conducerea clubului, staff-ul tehnic şi echipa îi urează un sincer şi călduros La Mulţi Ani!

Sione Vaiomounga rămâne în continuare zimbru

C.S.M.Știința Baia Mare, unica grupare calificată în toate finalele Superligii de la lansarea competiției rugbystice în anul 2011, patru la număr, a redobândit anul acesta (după o pauză de trei ediții), trofeul după 25-19 la pauză 10-9 cu Farul Constanța într-un meci jucat pe data de 13 septembrie pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf” din București. Din păcate în unele cazuri marea performanță își cere tributul său, un tribut uneori nedrept pentru ființa umană. În acest an internaționalul tongalez Sione Vaiomounga (născut pe data de 8 aprilie 1989), a fost în săptămâna de dinaintea finalei internat în stare critică de urgență la Spitalul Județean de Urgență Dr Constantin Opriș din Baia Mare, fiind diagnosticat cu o gravă afecțiune renală. Cel ce a bifat două meciuri la Cupa Mondială din 2011, plus alte 12 partide pentru zimbrii a fost nevoit să se retragă din activitate, fiind nevoit ca până la găsirea unui donator să fie supus dializei. Deoarece în țara sa natală Tonga, Sione Vaiomounga nu poate beneficia de acest tratament, președintele clubului băimărean Călin Matei a decis ca acesta să se trateze în continuare în România, clubul suportând în continuare toate aceste costuri. Mai mult campioana României, nu a renunțat la flankerul de 25 de ani tongalez, dirguitorii clubului luând în calcul chiar varianta înregimentării lui ca antrenor al echipelor de juniori. Cu ocazia ultimei conferințe de presă din acest an, președintele clubului Călin Matei, a ținut să aducă mulțumiri dr.Daniela Pricop medic șef în cadrul Centrului de Nefrologie și Hemodializă respectiv dr Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență Dr Constantin Opriș Baia Mare.

Alin Boțioc

La final de an alături de zimbri

Fiind prezent în Municipiul Baia Mare Horațiu Bărgăunaș, managerul echipei naționale a României la rugby și a reprezentativei Lupilor București a avut amabilitatea de a ne răspunde la unele întrebări, menite a sintetiza mai ales evoluția băieților noștri atât pe plan intern cât și la nivel continental. Managerul echipei naționale s-a declarat extrem de mulțumit de munca depusă pe toate palierele la echipa campioană, evoluția zimbrilor la loturile naționale fiind una remarcabilă.

2015 un an al provocărilor pentru zimbri băimăreni

La cumpăna dintre ani, cei ce păstoresc destinele campioanei României la rugby, în speță conducerea echipei C.S.M.Știința Baia Mare a convocat o ultimă conferință de presă din acest an. Alături de președintele clubului Călin Matei la acest moment de bilanț au mai fost prezenți atât președintele C.S.M.-ului Sorin Andrei respectiv Eugen Apjok tehnicianul zimbrilor (asistat din umbră de secundul Vasile Lucaci).

Se impun eforturi conjugate pentru a evolua în European Rugby Challenge Cup

După cum bine se știe pentru ediția 2015-2016 a European Rugby Challenge Cup, România va participa doar cu o singură echipă. Profesional European Club Rugby (EPCR) forul ce guvernează aceste competiții continentale a validat decizia Biroului Federal al Federației Române de Rugby de a permite câștigătoarei Superligii respectiv C.S.M.Știința Baia Mare (formație ce va evolua în premieră la acest nivel), de a substitui selecționata Lupii București în această puternică competiție europeană. În urma retragerii campioanei Georgiei, EPCR a preferat că alcătuiască două grupe preliminare din câte trei formații: Grupa 1 – Calvisano (Italia), Viadana (Italia), El Salvador (Spania); Grupa 2 – Enisei STM (campioana Rusiei), Universitario de Lisboa (campioana Portugaliei), și Rugby Mogliano (vicecampioana Italiei).

Anul 2015, cel mai greu din istoria “zimbrilor” maramureseni. Trei competitii interne si una internationala ii asteapta pe campionii Romaniei

Anul 2015 va fi cel mai dificil an din istoria “zimbrilor” maramureseni. Campioana Romaniei, CSM Stiinta Baia Mare, va participa la patru competitii oficiale, trei dintre ele pe plan intern si una internationala.

Este vorba despre Superliga si Cupa Romaniei, dar si o noua intrecere ce urmeaza a fi perfectata de Federatia Romana de Rugby, respectiv Challenge Cup – competitie in care “zimbrii” vor reprezenta Romania. La toate acestea se adauga Cupa Mondiala din Anglia, cea mai importanta intrecere rugbistica a anului.

2015 va fi un an greu nu doar din punct de vedere sportiv si al programului extrem de incarcat, ci si prin prisma faptului ca va fi pentru prima data cand CSM Stiinta Baia Mare va juca intr-o intrecere continentala de un asemenea calibru, urmand sa inlocuiasca gruparea Lupii Bucuresti.