Știri

Prevederi noi adoptate în cadrul ultimei ședințe a Biroului Federal

În conformitate cu prevederile Manualului SuperLigii de rugby, pentru ediția 2015, fiecare echipă poate înscrie pe anunțul oficial maxim zece jucători străini și obligatoriu un număr de doi jucători români Under 23 (născuți în anul 1992 sau mai mici). În atare condiții, în teren vor putea evolua maxim opt jucători străini în același timp. Este considerat jucător străin acel sportiv care nu îndeplinește standardele de eligibilitate ale World Rugby pentru a evolua în echipa națională a României.

Oficialii F.R.R. au aprobat lotul României Under 18 ani ce va fi prezent la Campionatul European din Franța

Pe ordinea de zi a primei ședințe din acest an a Biroului Federal al Federației Române de Rugby, la punctul 18 s-a luat în discuție și ulterior aprobat în unanimitate, tabelul nominal cu sportivii propuși să participe la stagiile de pregătire ale echipei naționale Under 18 ani, care urmează să participe în intervalul 26 martie – 5 aprilie 2015 la Campionatul European de Rugby găzduit de Franța.

Georgel Cătună rămâne zimbru încă trei ani

La doar o zi de la prezentarea ultimilor jucători transferați, Călin Matei președintele campioanei României, anunță prelungirea raportului contractual pentru o perioadă de încă trei ani cu aripa de 26 de ani Georgel Cătună.

Ne mai despart exact două luni până la startul SuperLigii de rugby ediția 2015

Membrii Biroului Federal din cadrul Federației Române de Rugby au aprobat în ședința Biroului Federal găzduită la Cluj Manualul SuperLigii CEC Bank ediția 2015. În conformitate cu sistemul competițional al actualei ediții aprobat de către Biroul Federal încă de pe data de 2 decembrie 2014, SuperLiga de rugby va debuta la finele lunii martie, mai exact pe data de 29.

Eugen Apjok un adevărat globe-trotter

După ce mai bine de jumătate din această lună Eugen Apjok tehnicianul zimbrilor băimăreni a fost prezent cu selecționata Lupilor București la ultimele două partide din European Rugby Challenge Cup, și în luna februarie tot două săptămâni, tehnicianul de 43 de ani (și care se află la timona zimbrilor din luna septembrie a anului 2003), va fi prezent în intervalul 1-5 februarie cu lotul național de seniori în capitală unde alături de galezul Lynn Howell vor pregăti partida cu Portugalia programată pentru ziua de 7 februarie (meci ce se va juca în deplasare), urmând ca pe data de 14, tricolorii să evolueze pe cochetul stadion Cluj Arena contra Spaniei. Spre finalul lunii februarie (mai exact pe data de 28) Stejarii vor juca în deplasare cu Rusia, pe 14 martie tot în deplasare împotriva Germaniei, urmând ca pe 21 martie în capitală să primim vizita rivalei Georgia.

 

Alin Boțioc

Achiziții pentru cel mai dificil sezon din istoria clubului

În cursul dimineții de astăzi a avut loc prima conferință de presă din 2015 susținută de președintele C.S.M.Știința Baia Mare, Călin Matei secondat pe de o parte de tehnicianul Eugen Apjok și Sorin Andrei – președintele Clubului Sportiv Municipal Baia Mare, respectiv de cele șase noi achiziții. Și cum principalul obiectiv al întâlnirii cu jurnaliștii sportivi l-a constituit prezentarea celor mai noi achiziții ale campioanei României, începând din acest moment familia zimbrilor băimăreni a fost complectată cu 4 jucători străini plus alți 2 români.

Daniel Cubaș ar putea reveni acasă

Pe lângă aceste importante transferuri reușite în ultimele zile, conducerea zimbrilor a reușit de la începutul acestui an, prelungirea raporturilor contractuale cu alți trei jucători exponențiali. Aripa de 28 de de ani Ionuț Botezatu a semnat prelungirea contractului pentru o perioadă de 3 ani, neo-zeelandezul Michael Wiringi ( a semnat pentru încă doi ani cu gruparea băimăreană), în timp ce australianul de 22 de ani Giorgio Bernado Phillips (varămâne zimbru încă cel puțin un an).