Alexandru Mihai Mureșan un produs sută la sută băimărean

MURESAN MIHAI

În aceste zile diriguitorii C.S.M.Știința Baia Mare au decis înregimentarea pentru o perioadă de șase ani a unui produs sută la sută maramureșean, uvertura de doar 19 ani Alexandru Mihai Mureșan.

Născut în Municipiul Baia Mare pe data de 2 octombrie 2002, decarul de (1,73 m – 81 de kg), a început să practice rugby-ul în 2015 la Clubul Sportiv Florin Popovici, sub îndrumarea cuplului de antrenori Marius Șandra – Andrei Vălenaș. După doar doi, uvertura băimăreană face pasul spre Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare, club unde a evoluat între 2017-2021 sub bagheta celor doi Răzvan Popovici – Mircea Taloș. În cei șase ani de activitate rugbystică, Mihai Mureșan a reușit să obțină un bronz în 2015 cu echipa de Under 15 respectiv locul 2 în Campionatul Național de Rugby 7 la Under 19 ani.

La nivel de prezențe la loturile naționale a reușit participarea cu echipa națională a României Under 18 participarea la Campionatul European din Rusia de la Kaliningrad, unde a evoluat împotriva Rusiei, Germaniei și Olandei. Încă de acum doi ani s-a ivit oportunitatea purtării banderolei de căpitan de echipă, urmând ca în acest cu naționala de Under 20 să se pregătească pentru participarea la Campionatul European de Rugby ce va fi găzduit de Portugalia. Anterior practicării rugby-ului, Mihai Mureșan a cochetat cu fotbalul unde între 2013-2015 a jucat ca și fundaș dreapta. În familia acestei certitudini a rugby-ului, s-a creat un precedent al performanței, tatăl lui Mihai, Pavel Mureșan fiind la rândul său o fostă glorie a echipei F.C.Baia Mare, iar fratele Paul a îmbrăcat pentru un an tricoul „șepcilor roșii” ale Universității Cluj.

Alin Boțioc