#####
 

01.03.2014

Meci amical - "zimbrii" au pierdut prima partida din 2014

CSM Stiinta Baia Mare a jucat astazi, la Cluj-Napoca, primul meci din 2014. "Zimbrii" au pierdut partida de pragatire disputata in compania universitarilor, cu scorul de 26-22 (14-10), reusind sa inscrie patru eseuri, trei ale lui Ciuntu si unul semnat de Rusu, si o singura transformare, a lui Luke Samoa.

Fara sa tina seama de rezultatul partidei, vicecampionii au incercat sa joace cat mai mult la mana, sa evite suturile lungi si sa incerce sa dezvolte relatii de joc, mai ales ca in teren s-au aflat si 4 dintre jucatorii adusi la echipa in aceasta iarna, respectiv Shane Spring, Luke Samoa, Kuselo Moyake si Bidzina Shamkaradze.

"Fiind primul meci din acest an si multe nume noi au aparut numeroase greseli individuale, lucru firesc de altfel. Rezultatul nu este unul de speriat. Am vazut unde mai trebuie sa lucram. Avem si puncte slabe si puncte tari. A fost o partida utila, mai ales ca am jucat mult la mana, fara sa ne intereseze scorul. In plus, Clujul este o echipa buna, care a progresat foarte mult in ultima perioada", a declarat antrenorul secund al zimbrilor, Vasile Lucaci.

Au lipsit de la acest meci, accidentati fiind, Suciu si Catuna, in timp ce Pristavita, Gal si Dinis au fost menajati inainte de convocarea la echipa nationala. De asemenea, staff-ul tehnic al echipei baimarene a decis sa nu ii foloseasca in aceasta partida nici pe cei 3 jucatori adusi din Tonga, Samisoni Taufa, Sione Faka'osilea si Sione Vai'omo'unga, care nu s-au integrat inca pe deplin, fiind in Romania doar de cateva zile.

CSM Stiinta Baia Mare a inceput meciul in urmatoarea formula: Gorun, Bardasu, Rusu, Van Heerden, Danila, Morrell, Buzatu, Moyake, Shamkaradze, Wiringi, Botezatu, Spring, Bucur, Ciuntu si Samoa. Au mai jucat: Opris, Oancea, Hristache, Stoica, Ene, Pop, Neacsu si Oprea.

Urmatoarea partida amicala a "zimbrilor" va avea loc pe 15 martie, pe teren propriu, in compania gruparii Dinamo Bucuresti.