#####
 
04.02.2014

Eugen Apjok prevede ca 2014 va fi cel mai interesant sezon din ultimele opt

Antrenorul CSM Stiinta, Eugen Apjok, a marturisit ca anul 2014 se anunta a fi cel mai disputat si mai interesant din ultimeleásezoane, dupa cum arata transferurile anuntate pana la aceasta ora. Baimareanul preconizeaza ca lupta pentru titlul national se va daáin mai multe echipe in acest sezon si considera ca e firesc ca obiectivele vizate de CSM Stiinta sa fie locul 1 in cupa si campionat.

In 13 ianuarie s-a reunit CSM Stiinta Baia Mare pentru sezonul 2014, cu doua noutati in lot: Florin Gorun, jucator de linia I, si internationalul georgian Bidzina Samkharadze, mijlocas la deschidere. Alti patru jucatori de peste hotare vor ajunge la CSM Stiinta, despre acestia, insa, nefiind furnizate detalii. "Sunt jucatori care sunt pe placul nostru si evolueaza pe posturile pe care eram noi deficitari", a mentionat Eugen Apjok.

Vesti de consolidare a loturilor au venit dinspre mai multe echipe din SuperLiga. "Fata de anii precedenti sunt mai multe echipe care isi propun sa joace finala si sa o castige. Sunt echipe care s-au intarit in aceasta iarna. E Constanta, e CSM-ul, suntem noi. Timisoara ramane aceeasi echipa. Steaua este o grupare importanta. Se anunta un sezon interesant si asta este bine pentru ca va ridica nivelul campionatului si automat va trebui sa creasca si nivelul de pregatire a jucatorilor", a considerat tehnicianul baimarenilor.

Desi s-au vehiculat variante de SuperLiga jucata in mai multe echipe, pana la urma la startul sezonului 2014 tot opt grupari se vor prezenta. "Nu conteaza cate echipe sunt. Ar fi bine sa fie echipe apropiate valoric. In momentul in care patru sau cinci grupari nu fac fata, e dificil sa joci doar cateva partide tari intr-un sezon.áSezonul acesta se anunta mai interesant decatáultimele sapte-opt. E cea mai interesanta editie de campionatádupa cumáse anunta. Speram ca asa va fi...", a marturisit Apjok.

Titlul de campioana nationala si castigarea Cupei Romaniei reprezinta telurile baimarenilor. "Este al patrulea an in care ne propunem acelasi obiectiv. Cu exceptia primului an in care am luat campionatul, obiectivul schimbandu-se pe parcurs. Ne-am obisnuit si mi se pare si normal: cand ai ajuns la un anumit nivel, nu iti permiti sa cobori stacheta", a spus Apjok.

Pregatirea echipei de la reunire are loc pe plan local deocamdata. "Vedem cum va fi vremea in Baia Mare, probabil vom merge undeva in cantonament sa putem sa lucram pe teren. Vedem cand avem o pauza in calendarul echipei nationale si dupa ce vor sosi noii jucatori, ca sa fim toata echipa", a informat antrenorul CSM Stiinta.

Prima etapa din SuperLiga se va juca in 29 martie. Finala Cupei Romaniei se va disputa pe Cluj Arena in luna noiembrie.

(emm.ro)