#####
 
13.01.2014

CSM Stiinta Baia Mare s-a reunit azi pentru un 2014 care se anunta a fi "interesant"

Cu doua noutati in lot, deocamdata, s-a reunit azi CSM Stiinta Baia Mare. Fara sa se cunoasca exact deocamdata componenta SuperLigii si sistemul de organizare, dar fiind constienti de transferurile operate de celelalte echipe, cei de la CSM Stiinta au admis ca 2014 se anunta a fi un an mult mai dificil decat precedentele. Cu toate acestea, dupa un 2013 cu doua finale pierdute, baimarenii viseaza aur in acest an.

CSM Stiinta Baia Mare s-a reunit in aceasta dimineata pentru sezonul 2014. Florin Gorun, jucator de linia I gramada, este una dintre noutatile propuse de vicecampioana Romaniei in noul an competitional. Dupa sase ani in care a fost jucatorul echipei CSM Stiinta, grupare cu care a devenit de trei ori campionul Romaniei, Florin Gorun a evoluat doi ani pentru Farul Constanta: "O perioada buna, spun eu, in care am jucat. Nu ne-am indeplinit toate obiectivele, dar a fost bine", a mentionat pilierul.

A semnat recent un nou contract cu echipa din Baia Mare, pe durata a trei ani. "Revin pentru ca este un club serios, cu care am facut performanta, unde am fost format ca jucator, am crescut in valoare si unde m-am format si ca om. Sper sa fie bine in continuare", a marturisit Gorun.

Internationalul georgian Bidzina Samkharadze, fost jucator la RCM Timisoara, a semnat un contract pe doi ani. Va evolua pe postul de mijlocas la deschidere. La capitolul plecari au fost anuntati Andrei Radoi, care s-a transferat la Eoling Trailfinders RFC, echipa care evolueaza in liga a II-a engleza, si Petru Tamba, care - ajuns la final de contract - a optat sa evolueze pentru Farul in viitor.

"Deocamdata eu zic ca echipa arata bine, asteptam sa vedem si ce mai vine si cat de bine se vor integra nou venitii in grupul nostru , dar eu zic ca echipa arata bine", a considerat Pop.

In aceasta dimineata baimarenii au facut primul antrenament din 2014, dupa o vacanta de o luna. "Vacanta a fost exact ceea ce ne trebuia dupa un campionat lung ca si cel de anul trecut. A fost exact ceea ce ne trebuia. Pofta de joc desigur ca avem. Un nou an, un nou inceput: categoric ca avem pofta de joc, pofta de pregatire", a marturisit Ionut Pop.

"Saptamana aceasta vom face o reacomodare la efort cu jucatorii care sunt acasa, lipsesc cei de la selectionata "lupilor". Acestia vor fi prezenti in Baia Mare lunea viitoare, atunci cand ne vom reuni cu totii", a mentionat antrenorul CSM Stiinta, Vasile Lucaci.

Privind spre 2014, toata lumea a fost de acord ca sezonul va fi unul mai dificil decat cel precedent, cand baimarenii au jucat doua finale, dar le-au pierdut pe ambele.

"Dupa politica de transferuri de pana acum cred ca va fi un campionat mult, mult mai echilibrat decat in anii trecuti. Farul, CSM s-au intarit puternic in aceasta campanie de transferuri, Timisoara ramane o forta redutabila, Steaua la fel. In plus si Clujul se pare ca se va intari. In mod cert va fi un campionat mult mai disputat", a considerat Lucaci.

"Un an foarte greu pentru ca toate echipele s-au intarit. Vom vedea. Speram sa ne indeplinim obiectivele si sa fie bine", a marturisit Gorun.

Mai multe echipe se pare ca vor compune SuperLiga in acest an competitional. "Mai multi jucatori care joaca la nivel inalt, ceea ce pentru echipa nationala nu poate sa fie decat un lucru bun. Echipa cu un lot omogen si numeros va face fata si va ajunge sus in editia aceasta", a considerat Lucaci.

"Cu cat mai multe echipe, cu atat mai tare nivelul competitiei si vor fi meciuri mai puternice. Eu zic ca este o schimbare in bine. Mai ales ca majoritatea echipelor s-au intarit, isi doresc performanta. Eu zic ca va fi un campionat interesant anul acesta", a declarat Pop.

In ceea ce priveste obiectivele vizate de CSM Stiinta Baia Mare in acest sezon, capitanul Ionut Pop a declarat fara sa clipeasca: "Obiectivele ratate anul trecut: cupa si campionatul, desigur!"

emm.ro