#####
 
Doar titlurile | Arată stirile pe larg

23.06.2009: Ionuț NEACȘU la CSM Știința

Putem anunța primul transfer dintre cele preconizate într-un articol publicat ieri: Ionuț NEACȘU, 18 ani, a fost transferat de la CSS Bârlad la clubul nostru. El evoluează ca fundaș și aripă de trei sferturi, și este jucător de lot național la 17-18 ani. Transferul a fost parafat, iar Ionuț se va alătura echipei săptămâna viitoare, la cantonamentul de la Izvorul Mureșului.
 

susul paginii

23.06.2009: Adrian MANOLACHE a renunțat la cariera de sportiv

Adrian MANOLACHE a renunțat la cariera de sportiv și nu mai face parte din lotul de jucători al CSM Știința. Conducerea clubului îi mulțumește pentru tot ceea ce a făcut ca jucător al echipei și îi urează mult succes (aici vine vestea bună!) în cariera de antrenor al juniorilor CSM, alături de Cristian BĂLAN. Așadar, deși nu va mai juca pentru echipă, MANOLACHE rămâne alături de club și își va aduce pe mai departe contribuția la dezvoltarea rugbyului băimărean.
 

susul paginii

22.06.2009: Infuzie de tinerețe

În curând vom fi în măsură să anunțăm achiziții noi la echipa noastră, după ce Federația va da liber la transferuri. Conducerea CSM Știința (am aflat pe surse) discută cu jucători tineri, de valoare, lideri de generație (19 ani). Este vorba despre 2-3 jucători (pe diverse posturi), vom reveni cu mai multe detalii la momentul potrivit.
 

susul paginii

22.06.2009: Operațiunea Cortul

Începând de miercuri, rugbyștii băimăreni vor desfășura o acțiune de socializare în sălbăticie, la Cheile Lăpușului. Operațiunea "Cortul" va dura 3-4 zile, în funcție și de condițiile meteo. În puținul timp rămas până la plecare, băieții se antrenează intens și se pregătesc foarte serios pentru această acțiune. Le dorim timp frumos și distracție faină!
 

susul paginii

21.06.2009: Ca de obicei, am fost mult mai buni decât ei!

Vineri, Stadionul Dealu Florilor a fost zguduit de o adevărată înfruntare a titanilor, două teribile forțe dezlănțuindu-se una împotriva celeilalte într-un mare meci: FC Prietenia (ei, o forță a fotbalului) și CSM Știința (noi, o forță a naturii). A fost a treia ediție a acestui adevărat recital fotbalistic. Ca de obicei, am fost mult, mult mai buni decât ei. Trei clase peste.
Ca de obicei, puteam bate lejer la diferență mare de scor. Și, ca de obicei, am pierdut: 2-3. Inexplicabil. Parcă e un blestem. Totul a fost împotriva noastră: terenul, vântul, soarele, arbitrajul și mai ales ei, jucătorii adverși.
Însă împăcarea a fost frumoasă, seara, la Restaurantul Rustic, unde ei au sărbătorit victoria, iar noi am sărbătorit faptul că am fost mult, mult mai buni decât ei.
Click pe poză
pentru GALERIA FOTO

susul paginii

La Mulți Ani, Cristian DINIȘ-VÂRTIC!

Vineri, 19 iunie, Cristian DINIȘ-VÂRTIC își serbează ziua de naștere. Colegii din echipă, conducerea și staff-ul tehnic îi urează un călduros LA MULȚI ANI!

La Mulți Ani,
Cristian DINIȘ-VÂRTIC!

susul paginii

La Mulți Ani, Bogdan ZARCU!

Joi, 18 iunie, Bogdan ZARCU își serbează ziua de naștere. Colegii din echipă, conducerea și staff-ul tehnic îi urează un călduros LA MULȚI ANI!

La Mulți Ani,
Bogdan ZARCU!

susul paginii

17.06.2009: Mulțumiri domnului primar Anton ARDELEAN

Clubul CSM Știința aduce mulțumiri domnului primar al orașului Tăuții Măgherăuș, Anton ARDELEAN, care a fost și este alături de echipa noastră. În această perioadă, când Stadionul Lascăr Ghineț este în reconstrucție, edilul-șef al orașului vecin a pus la dispoziția rugbyștilor, pentru antrenamente, baza sportivă din Tăuții Măgherăuș, una foarte bine dotată, (teren, vestiare, apă caldă etc). Băieții noștri sunt foarte încântați de condițiile de antrenament, și pentru acest lucru aduc mulțumiri domnului primar Anton ARDELEAN.

Primarul din Tăuții Măgherăuș,
domnul Anton ARDELEAN

susul paginii

17.06.2009: Pregătiri intense pentru partida cu FC Prietenia

Mâine, de la ora 18:00, rugbyștii noștri vor susține ultimul antrenament înaintea meciului de fotbal cu FC Prietenia, care va avea loc vineri, de la ora 18:00, pe Stadionul Dealu Florilor. Antrenorul echipei noastre pentru acest meci este însuși domnul Călin MATEI, președintele CSM Știința, care va stabili mâine și echipa cu care va aborda partida. Dânsul ne-a declarat că rugbyștii vor adopta o tactică foarte serioasă împotriva adversarilor (mai experimentați în ale fotbalului) și vor aplica procedee tehnice permise în acest sport, gen "umăr la umăr" sau "mingea trece, adversarul NU".

 

susul paginii

17.06.2009: IRB Nations Cup: Dimofte, joc foarte bun împotriva Franței

România a pierdut ieri seară în fața echipei Franța A, scor 16-20 (3-17), în etapa a II-a a IRB Nations Cup, competiție ce se desfășoară pe stadionul Arcul de Triumf din capitală. Jucătorul CSM Știința, Ionuț DIMOFTE, a fost titular și a jucat excelent tot meciul. Ultima partidă România (loc 4, cu 5 pct.) o va juca împotriva Italiei A (loc 3, tot 5 pct.), duminică de la ora 18:00, în direct pe TVR 2.

Ionuț DIMOFTE

susul paginii

15.06.2009: Fotbal cu FC Prietenia

Vineri, 19 iunie, de la ora 18:00, pe Stadionul Dealu Florilor se va desfășura partida de fotbal dintre FC Prietenia și CSM Știința, ediția a treia. Cum în primele două meciuri au învins cei de la FC Prietenia, rugbyștii sunt hotărâți să câștige vineri meciul, în acest scop antrenându-se foarte serios. Toți iubitorii rugbyului, ai fotbalului și ai distracției sunt invitați vineri pe stadion, pentru a ne susține, bineînțeles, pe noi!

 

susul paginii

15.06.2009: Lucrările avansează la Stadionul Lascăr Ghineț

La tereneul Stadionului Lascăr Ghineț se lucrează de zor, lucrările fiind în grafic. Astăzi au fost instalate sistemele de drenaj și irigații.

 

susul paginii

15.06.2009: Gata vacanța

Astăzi dimineață s-a întrunit lotul CSM Știința, fiind prezenți toți jucătorii cu excepția lui Dimofte, care joacă în IRB Nations Cup cu naționala României. Se vor face antrenamente zilnice de reacomodare la efort, iar din 1 iulie echipa va pleca în cantonament pentru zece zile la Izvorul Mureșului (județul Harghita)

 

susul paginii

15.06.2009: IRB Nations Cup: România - Uruguay 17-11 (17-6)

România a debutat cu dreptul în cea de a treia ediție a IRB Nations Cup, care se desfășoară și în acest an pe stadionul național "Arcul de Triumf". În prima etapă, ce s-a desfășurat sîmbătă, "Stejarii" au învins, cei drept cu emoții pe final de joc, formația Uruguay-ului. Jucătorul formației Știința CSM Baia Mare, Ionuț Dimofte, a intrat ca titular, fiind schimbat în minutul 54. În celelalte partide ale primei etape: Italia A - Franța A 15-31; Scoția A - Rusia 49-7. România se află după primele jocuri pe locul III, cu patru puncte, Scoția și Franța, care au reușit și punctul bonus, având 5 puncte. Etapa a II-a programează marți, 16 iunie, următoarele jocuri: Scoția A - Uruguay; Italia A - Rusia; Franța A - România

Ionuț DIMOFTE

susul paginii

10.06.2009: Se reface terenul stadionului Lascăr Ghineț

"Zimbrii" băimăreni vor juca pe gazon olandez. Terenul de rugby va fi refăcut în întregime și va avea un sistem de irigare subteran. Lucrarea este finanțată din fonduri de la Agenția Națională pentru Sport și de la câțiva dintre sponsorii echipei.

"Regazonarea era necesară pentru că pe circa 90% din suprafața terenului nu mai era iarbă ci doar buruieni. Este o operațiune de amploare, care necesită decopertarea gazonului, introducerea acelui sistem tubular pentru irigare, acoperirea lui cu pământ și abia apoi plantarea ierbii ce va fi adusă din Olanda. Încercăm cu această ocazie să punem și cel de-al doilea gard împrejmuitor, care va cuprinde și zona tribunelor, pentru a ne alinia astfel la normele Legii lui Mitică. Vrem să supraînălțăm și gardul din spatele buturilor, astfel încât mingile să nu mai ajungă pe câmp. În cazul în care nu vom reuși să ne încadrăm în suma estimată vom apela la ajutorul Consiliului Local și al Consiliului Județean. Trebuie să menționez faptul că realizarea acestor lucrări nu ne face să ne culcăm pe o ureche. Vom continua să luptăm pentru punerea în practică a acelui proiect care de un an de zile așteaptă finanțare și care presupune construirea unei tribune moderne, cu vestiare, săli de forță și de refacere", a declarat pentru citynews.ro președintele echipei Știinta CSM Baia Mare, Călin Matei.

 

susul paginii

La Mulți Ani, Dănuț BOTEZATU!

Luni, 8 iunie, Dănuț BOTEZATU își serbează ziua de naștere. Colegii din echipă, conducerea și staff-ul tehnic îi urează un călduros LA MULȚI ANI!

La Mulți Ani,
Dănuț BOTEZATU!

susul paginii

07.06.2009: Băimăreanul Tudor MATEI, campion național U19 cu Metrorex

Astăzi s-a disputat finala Campionatului Național U19 între CN Aurel Vlaicu București și Metrorex București. Învingătoare cu 18-6, Metrorex, echipă la care evoluează și băimăreanul Tudor MATEI, a devenit campioana națională U19.

Tudor MATEI

susul paginii

02.06.2009: ROȘCA, din nou la naționala de Rugby în 7

Mihai ROȘCA a fost convocat la naționala de Rugby în 7, care va participa, sâmbătă și duminică, la Odesa, la al doilea turneu de calificare pentru Campionatul European. În primul turneu, disputat în Grecia, naționala noastră s-a clasat pe locul 2, iar la Odesa trebuie să urce pe podium pentru a se califica la turneul final. România se află în grupă cu Georgia, Polonia, Elveția și Grecia. Sâmbătă se vor disputa meciurile din grupe, iar duminică finalele.

Mihai ROȘCA

susul paginii

01.06.2009: Un băimărean în finala CN U19

Duminică, 31 mai, pe Stadionul Arcul de Triumf, s-au jucat semifinalele Campionatului Național de Juniori U19. CN Aurel Vlaicu București a dispus de LPS Constanța , scor 36-7, iar Metrorex București a învins CSS Unirea Iași cu 27-10. La Metrorex joacă și băimăreanul Tudor MATEI, care a deschis ieri scorul în partida cu Unirea Iași printr-un eseu. Metrorex va juca finala cu CN Aurel Vlaicu pe 7 iunie.

Tudor MATEI

susul paginii