Băimărenii vor victorie (şi) în etapa 13 din SuperLigă

csm14_37

În a 13-a etapă a SuperLigii de rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare va evolua în capitală, în compania echipei CSM Olimpia Bucureşti. Va fi penultima partidă din sezonul regulat.

Atât Ionuţ Pop, cât şi Mihai Dico sunt de părere că meciul nu va fi unul câştigat încă de la vestiare, dat fiind că mereu partidele dintre cele două grupări au fost destul de disputate. Dar nici nu iau în calcul vreo secundă să se întoarcă din capitală fără victorie. Indiferent de scor.

“Zimbrii” au 43 de puncte (dintre care 5 sunt bonus) şi ocupă prima poziţie de clasament. Adversarii lor de sâmbătă au adunat 26 de puncte (6 bonus), care îi plasează pe locul 4 în ierarhia momentului.

“CSM a fost tot timpul un adversar dificil. Dacă ne uităm la meciurile din anii precedenţi, la ei acasă tot timpul am avut meci greu, indiferent că au avut sau nu au avut străini. Acum, ţinând cont de faptul că s-au întărit, eu zic că va fi un meci şi mai dificil. Sper ca băieţii să joace bine, să menţină cursul ascendent din cele mai recente partide, şi să ne întoarcem acasă cu victorie. Cu câte puncte chiar nu contează, important este să fie victorie!”, a declarat Ionuţ Pop.

În etapa precedentă, băimărenii au trecut cu 28-3 de echipa din Constanţa, în timp ce gruparea din capitală a pierdut cu 17-26 partida de la Timişoara.

“Noi tot timpul cu CSM-ul am avut probleme, nu ştiu de ce tot timpul meciurile noastre cu ei au fost strânse. Am obţinut victorii, dar la scor strâns. Avem ceva probleme la linia I pentru că s-a accidentat Coco Pristăviţă, care este un jucător destul de important pentru noi. Aşa că va fi destul de dificil, spun eu, dar vom câştiga. Nu se acceptă altceva”, a considerat Mihai Dico.

Cu 20-14 s-au impus băimărenii în meciul tur. Returul se joacă sâmbătă, începând cu ora 17.00, pe Stadionul Naţional “Arcul de Triumf”. Partida va fi transmisă de Rugby TV.

emm.ro