Csaba Gal: “Dupa un an de seceta vrem si ne propunem sa castigam”

Cei sapte reprezentanti ai echipelor din primul esalon al rugbyului romanesc s-au intalnit ieri in cadrul conferintei pentru noua editie a SuperLigii CEC Bank. Alaturi de acestia au mai fost prezenti presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache si Directorul de Marketing si Comunicare CEC Bank, Oltea Belciuganu.

Dupa cum declara presedintele FRR, in acest an “vom avea o lupta acerba pentru trofeu, intrucat avem echipe din ce in ce mai puternice, fapt reflectat si in nivelul echipei nationale.” Daca 2014 este un an aniversar pentru rugbyul romanesc, implinindu-se 100 de ani de la primul campionat national, si pentru partenerul SuperLigii, CEC Bank, este ceas de sarbatoare – 150 de ani de la infiintare.

“Prin prezenta noastra alaturi de SuperLiga ne dorim sa transmitem un mesaj de stabilitate, forta, de viitor. Avem onoarea de a aniversa 150 de ani, fapt deosebit in zilele noastre. Am facut mult impreuna, mai sunt multe de facut, insa e important ca SuperLiga duce rugbyul in tara, ca noi, colegii si clientii nostri putem vedea acest sport frumos dezvoltandu-se.” a marturisit Oltea Belciuganu, Directorul de Comunicare si Marketing CEC Bank.

Capitanul stelist Viorel Lucaci a precizat in numele echipei ca in aceasta editie clubul armatei isi propune pastrarea Cupei si o clasare in primele patru pozitii. Reprezentantul rugbyului baimarean, Csaba Gal, a declarat ca si in cazul echipei maramuresene obiectivele sunt clare – acelea de a cuceri atat Cupa, cat si Campionatul “dupa un an de seceta vrem si ne propunem sa castigam.”

Echipa Dinamo isi propune jocuri cat mai bune pentru aceasta editie a SuperLigii CEC Bank, dupa cum a marturisit Andrei Bucurescu, si minim locul cinci in clasament.

Sperantele Farului, transmise de Florin Vlaicu, se refera la marele titlu al competitiei si aceasta deoarece clubul constantean are echipa noua, antrenor nou si ambitii mari.

Pe de alta parte Universitatea Cluj se lauda si ea cu o componenta tanara, sperand, dupa cum a marturisit Adrian Mazare,   la un loc patru.

Clasarea in primele patru este pe lista obiectivelor si la CSM Bucuresti, capitanul Alexandru Mitu precizand ca se doreste un parcurs bun si in Cupa, de asemenea, mai ales ca exista atuul unor noi jucatori si membrii ai staff-ului.

Capitanul campioanei din ultimii doi ani, RCM UV Timisoara, Stelian Burcea a recunoscut ca isi doreste pastrarea titlului, dar si cucerirea Cupei. “La Timisoara am avut schimbari importante si in randul jucatorilor, si in randul celor care ne pregatesc. Noul antrenor principal a implementat un sistem spectaculos, speram sa surprindem placut si sa ne bucuram de meciuri.”

SuperLiga CEC Bank debuteaza sambata, 29 martie, cu partida dintre RCJ Farul Constanta si CSM Bucuresti Olimpia, de la ora 11.00, in direct pe TVR2.

(super-liga.ro)