Campionii, o lucrare de excepție dedicată zimbrilor băimăreni

LANSARE CARTE

Pe traiectul momentelor inedite dedicate împlinirii a 40 de ani de activitate rugbystică în Maramureș s-a înscris și lansarea de carte sportivă a jurnalistului Grigore Ciascai. Lucrarea scriitorului însumează un număr de 350 de pagini fiind o continuare a primei lucrări dedicate zimbrilor „Învingătorii”. Realizată în condiții grafice de excepție Campionii este strcturată pe nouă capitole; Primul titlu nu se uită niciodată, Omul gospodar își face iarna car și vara sanie, Anul în care au jucat finala SuperLigii și au câștigat Cupa României, Uneori din eșecuri înveți mai mult decât din victorii, Ne-am săturat de argint, brem aur !, Au început în genunchi și au terminat tot cam așa, Este obligatoriu să te ridici pentru a-ți lua revanșa, Dezamăgiri, schimbări, împliniri, speranțe și Epilog.

Născut pe data de 16 noiembrie 1951 în localitatea Glod județul Sălaj, Grigore Ciascai este la a șasea lucrare, dintre care trei pe nișa sportivă. În 2009 a debutat cu Ispita lecturii pentru ca în 2010 să apară sub lumina tiparului, prima sa carte sportivă; Dirijorul dintre semicercuri, dedicată antrenorului de handbal Ioan Băban. În ziua în care Călin Matei președintele C.S.M.Știința Baia Mare, împlinea 45 de ani (7 aprilie 2011), se lansa prima carte didicată în exclusivitate zimbrilor băimăreni, Învingătorii”. În 2016 apărea sub semnătura aceluiași scriitor Grigore Ciascai a cincea lucrare ”Cronica amară a unor ani irosiți”, urmată pe 30 septembrie 2017 de lansarea oficială a lucrării Campionii”.

Coincidență sau nu la lansarea ambelor lucrări dedicate viecampioanei României a fost prezent în calitate de președinte al Federației Române de Rugby, Alin Petrache, un adept al înaltei performanțe. Pentru cele două lucrări dedicate rugby-ului maramureșean „familia zimbrilor” îi mulțumește lui Grigore Ciascai, urându-i multă sănătate și putere de muncă.

Alin Boțioc