Cinci zimbri convocați la prima reprezentativă

AMICALE ROMANIA VARA 2017

La mai puțin de 72 de ore de încheierea stagiunii 2016-2017, selecționerul României, galezul de 67 de ani Lynn Howells a stabilit lotul de 28 de jucători cu care va aborda cele trei meciuri test din această vară. Din lotul vicecampioanei C.S.M.Știința Baia Mare fac parte un număr de cinci zimbri, trei din pachetul de înaintare plus alți doi de pe linia de treisferturi. Alături de pilierul Constantin Mardare Pristăviță (n.23 mai 1993), pe înaintare îi regăsim pe sud-africanul Van Heerden (n.9 decembrie 1986) și Andrei Iurea (n.1 decembrie 1996). În liniile dinapoi, se mai află uvertura de origine neo-zeelandeză Alec Giovanni Luke Samoa (n.13 mai 1988) respectiv centrul tongan Sione Fakaosilea (n.13 ianuarie 1987).

După cele două antrenamente programate pe Stadionul Național Arcul de Triumf din capitală, în zilele de 1 și 2 iunie tricolorii vor decola spre Japonia sâmbătă 3 iunie. O săptămână mai târziu, pe data de 10 iunie Stejarii vor juca la Kumamoto în compania reprezentativei similare a Japoniei, urmând ca o săptămână mai târziu pe 17 iunie să joace la Edmonton împotriva Canadei. În ultima sâmbătă din luna lui „cireșar”, pe data de 24, tricolorii vor juca acasă cu Brazilia (un meci în premieră pentru fenomenul rugbystic românesc). Cu excepția formației niponă, locul 11 în lume, România aflată pe poziția a 16 în ierarhia World Rugby va întâlni formații clasate pe poziții inferioare, Canada locul 22 în speță Brazilia poziția 31.

România:

Pilieri: Constantin Mardare Pristăviță (C.S.M.Știința Baia Mare), Alexandru Țăruș (Sale Sharks), Alexandru Gordaș (C.S.A.Steaua București), Andrei Ursache (Carcassone), Ionel Badiu (Carcassone)

Taloneri: Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)

Linia a-II-a: Johannes Van Heerden (C.S.M.Știința Baia Mare), Andrei Iurea (C.S.M.Știința Baia Mare), Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Marius Antonescu (Colomiers)

Linia a-III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Viorel Lucaci (C.S.A.Steaua București), Andrei Gorcioaia (Massy), Vlad Nistor (Albi)

Mijlocași la grămadă: Tudorel Bratu (C.S.Dinamo București), Florin Surugiu (C.S.A.Steaua București)

Mijlocași la deschidere: Alec Giovanni Luke Samoa (C.S.M.Știința Baia Mare), Florin Vlaicu (C.S.A.Steaua București)

Centri: Sione Fakaosilea (C.S.M.Știința Baia Mare), Jack Umaga (Timișoara Saracens), Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Paula Kinikinilau (C.S.M.București)

Aripi: Ionuț Dumitru (C.S.A.Steaua București), Jack Cobden (Timișoara Saracens), Tangimana Fonovai (Timișoara Saracens)

Fundaș: Sabin Strătilă (C.S.A.Steaua București)

Staff-ul tehnic: Lynn Howells, Rob Moffat, Marius Tincu

 

Alin Boțioc