Cinci zimbri convocați pentru primul stagiu din 2019

emblema zimbri

 

Timp de aproape o săptămână reprezentativa de rugby a României se va reuni într-un prim stagiu de pregătire. În intervalul 13-18 ianuarie sub comanda tehnicianului de origine sud-africană Danie de Villiers, tricolorii se vor pregăti la Snagov, în vederea abordării stagiunii 2019 a Rugby Europe International Championship.

Pentru acest prim stagiu de pregătire sunt convocați un număr de 23 de aportivi (12 din pachetul de înaintare plus alți 11 de pe linia de treisferturi) toți provenind din campionatul intern. Cu excepția fundașului Cătălin Fercu respectiv Marian Drenceanu toți componenții echipei Timișoara Saracens vor lipsi, campioana României fiind angrenată în Challenge Cup cu un ultim meci din grupa I pe data de 18 ianuarie împotriva lui Northampton Saints. Alături de cei doi timișoreni, lotul tricolorilor mai include cinci componenți ai vicecampioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare, alți nouă provin de la C.S.M.București iar șapte de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București.

Din lotul zimbrilor vor face parte pilierul Constantin Mardare Pristaviță (n.23 mai 1993), talonerul Ovidiu Cojocaru (n.19 noiembrie 1996), jucătorul din linia a doua Andrei Iurea (n.1 decembrie 1996), flankerul Cristian Marian Chirică (9 aprilie 1997) respectiv centrul Alexandru Bucur (n.24 aprilie 1994). Tricolorii vor debuta în Rugby Europe International Championship pe data de 9 februarie într-un meci împotriva campioanei en-titre Georgia, confruntare găzduită începând cu ora 14.00 de Cluj Arena.

Alin Boțioc