Csaba Gal, jucătorul etapei a doua din Play Off

Ştiinţa Baia Mare a reuşit să câştige pentru a doua oară în acest sezon având-o ca adversară pe RCM Timişoara, victorie graţie căreia zimbrii vor încheia şi Play-Off-ul pe prima poziţie aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul regulat.

Un aport substanţial la acest succes l-a avut centrul Csaba Gal, jucător care se află din 2007 la Ştiinţa Baia Mare, unul dintre componenţii de bază ai echipei naţionale unde de obicei face pereche cu Florin Vlaicu, cei doi îmbinând eficient forţa şi determinarea cu măiestria de a marca puncte.

Practic în partida cu timişorenii Csaba Gal a reuşit eseul graţie căruia maramureşenii au deschis scorul, faza pornind de la o execuţie a lui Brooks fiind continuată de Fakaosilea şi Dico pentru ca centrul zimbrilor cu un apărător în spate să finalizeze în terenul de ţintă al adversarilor.

Dacă acesta a fost elementul de spectacol oferit de Gal în ansamblu jocul său a oferit siguranţă în defensivă pentru ca pătrunderile sale specifice, în forţă prin apărarea bănăţenilor să creeze breşe  e xploatate de colegii săi pentru a ameninţa terenul de ţintă advers.

Csaba Gal evoluează pentru Stejari din 2005 adunând 72 de selecţii şi a participat la două turnee finale ale Cupei Mondiale din 2007 şi 2011. De asemenea este component de bază al francizei Lupii Bucureşti care participă în competiţiile continentale inter-cluburi. Înainte de transferul la Ştiinţa Baia Mare a îmbrăcat tricoul echipelor Universitatea Cluj şi Dinamo Bucureşti.

Pentru Gal şi colegii lui urmeză o partidă la Constanţa în faţa Farului, principala miză fiind menţinerea invincibilităţii din acest sezon şi a moralului pentru disputa din semifinale.

super-liga.ro