CSM Bucureşti debutează în Play-Off pe terenul Ştiinţei Baia Mare

Sâmbătă, Stadionul Lascăr Ghineţ va găzdui partida dintre Ştiinţa Baia Mare şi CSM Olimpia Bucureşti în cadrul primei etape a Play-Off-ului SuperLigii CEC Bank.

Disputa va fi o premieră pentru că cele două echipe nu s-au întâlnit niciodată în Play-Off, în acelaşi timp vor fi faţă în faţă zimbrii, prezenţi în fiecare finală din ultimii cinci ani, şi vulturii bucureşteni care din acest sezon tind către marea performanţă.

Dacă în această fază secundă a competiţiei nu s-au întâlnit niciodată de-a lungul anilor, în acest sezon băimărenii au simţit de două ori forţa bucureştenilor şi chiar dacă s-au impus de fiecare dată au trebuit să lupte din greu fie că au jucat pe propriul teren sau în deplasare.

Mai mult chiar, zimbrii au câştigat în sezonul regulat după ce de fiecare dată au fost conduşi la pauză de către bucureştenii care nu au putut duce trena până la final lipsa de experienţă şi o bancă de rezerve mai lungă a maramureşenilor făcând diferenţa.

Rememorând cele petrecute în prima parte a sezonului Ştiinţa Baia Mare – CSM Olimpia Bucureşti nu au fost poate dispute care să puncteze la capitolul spectacol ci mai mult la dăruirea din teren, lupta tactică şi creşterea în valoare a bucureştenilor care s-au ales cu două bonificaţii defensive.

Pentru Ştiinţa Baia Mare prima partidă din Play-Off vine după un succes cu cinci eseuri şi totuşi fără bonus ofensiv din cauza diferenţei de scor de numai şapte puncte şi cu gândul că are nevoie de un înlocuitor pentru Wiringi, accidentat tocmai în partida de la Bucureşti cu CSM Olimpia.

Bucureştenii nu uită meciul bun făcut pe stadionul din Baia Mare în turul sezonului regulat şi că au condus de fiecare dată în partidele cu maramureşenii, în faţa zimbrilor Lasarusa Tabu şi al său eseu după o cursă de 70 de metri putând fi trecut la capitolul faza campionatului.

Deşi băimărenii s-au impus în sezonul regulat fără a cunoaşte înfrângerea, partida nu pare să aibă un favorit cert, vulturii fiind în pragul celui mai reuşit sezon din istoria clubului. Vor avea însă de trecut peste un aspect moral, faptul că s-au calificat în Play-Off fără a învinge niciuna dintre viitoarele adversare din această fază a competiţiei.

Partida Ştiinţa Baia Mare – CSM Olimpia Bucureşti se va disputa sâmbătă, 9 august, cu începere de la ora 10:00 pe stadionul Lascăr Ghineţ.

Satistici ale celor două echipe în această ediţie a SuperLigii CEC Bank:

Ştiinţa Baia Mare

Loc 1 (dupa sezonul regulat): 12 – 11 – 1 -0 – 328:147 – 51 p (5  pb)
Eseuri marcate: 43 (12 cu aportul înaintării, 28 cu aportul liniilor dinapoi, 3 eseuri de penalizare)
Eseuri primite: 10
Cel mai eficient marcator de eseuri: Michael Wiringi – 5 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Samoa Luke – 102  (2 e,  25 tr,  14 lp)
Cartonaşe galbene:  6

CSM Olimpia Bucureşti

Loc 4 (dupa sezonul regulat): 12 – 5 – 0 – 7 – 250:262 – 27 p (7 pb)
Eseuri marcate: 30 (12 cu aportul înaintării, 17 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 31
Cei mai eficienţi marcatori de eseuri: Cosmin Raţiu, Daniel Statulescu şi Johnny Sola – câte 3 reuşite
Cel mai eficient marcator de puncte: Andrei Filip – 65  (2 e,  11 tr,  11 lp)
Cartonaşe galbene:  20
Cartonaşe roşii:  1

super-liga.ro