CSM Stiinta a inceput play off-ul cu victorie cu punct bonus, chiar si fara sa apese… pedala de acceleratie

CSM Stiinta Baia Mare a inceput cu victorie cu punct bonus, la scorul de 34-16 (17-9), play off-ul SuperLigii, editia 2014. “Victima” baimarenilor a fost, de aceasta data, CSM Olimpia Bucuresti. O echipa pe care “zimbrii” au mai invins-o de doua ori in acest campionat (20-14 in tur, 17-16 in retur).

Motoarele nu au fost turate la maximum, dat fiind ca baimarenii si-au asigurat deja unul din primele doua locuri in clasament dupa play off, astfel incat sa dispute semifinala acasa, ceea ce nu inseamna ca partida nu a fost pigmentata de faze frumoase.

Echipa din capitala incepe hotarata partida si insfaca prima oportunitate de a pune puncte pe tabela de marcaj: 0-3, dupa ce Taikato-Simpson transforma o penalitate in primul minut de joc. Baimarenii, calm, dau replica trei minute ai tarziu, cand Fakaosilea culca balonul in terenul de tinta adversar, iar Samoa transforma: 7-3. In minutul 7, ofsaid al “zimbrilor”, bucurestenii, prin Statulescu, transforma a doua penalitate de care beneficiaza si strang scorul la 7-6. Dupa sapte minute, baimarenii bifeaza al doilea eseu, dupa un mol de margine: Oancea este autorul eseului, Samoa transforma si este 14-6. Taikato-Simpson reduce diferenta la 14-9 dupa ce transforma o lovitura de penalitate in minutul 19. In minutul 29, CSM Olimpia beneficiaza de o noua lovitura de pedeapsa, dar Taikato-Simpson rateaza transformarea. In minutul 38, Samoa stabileste scorul la pauza: 17-9, dupa o lovitura de pedeapsa transformata.

Noua minute trec din actul secund pana cand baimarenii contabilizeaza al treilea eseu al meciului: autor Rusu, transforma Samoa si este 24-9. In minutul 52 Adrian Ion vede cartonasul galben. Superioritatea numerica este speculata rapid de Vaiomo’unga, care inscrie eseul cu numarul 4 pentru gazde, Samoa transforma impenetrabil si este 31-9 in minutul 54. Eseul de onoare al oaspetilor este reusit de Adrian Ion, Statulescu transforma si este 31-16. In minutul 70 Brooks rateaza o penalitate pentru Baia Mare, dar nu o rateaza pe cea din minutul 80, cand stabileste scorul partidei: 34-16.

CSM Stiinta Baia Mare – CSM Olimpia Bucuresti 34-16 (17-9)
Stadionul “Lascar Ghinet”, etapa 1 de play off;
A arbitrat: Ionut Bodea, asistat de Robert Andrei Diaconescu si Marius Grigore;
Arbitru 4: Florin Fereza;
Observator: Ioan Barnuti;

CSM Stiinta Baia Mare: Mihai Dico, Alexandru Oancea, Paul Rusu – Ionut Hristache, Johannes van Heerden – Sione Vaiomo’unga, Sean Morrell, Constantin Ene – Bidzina Shamkharadze, Daniel Brooks – Giorgio Phillips, Sione Fakaosilea, Csaba Gal (capitan), Ionut Botezatu – Luke Samoa; Rezerve: Florin Bardasu, Florin Gorun, Marius Pocris, Kuselo Moyake, Samisoni Taufa, Georgel Catuna, Stephen Hihetah, Marius Danila

emm.ro