CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat derby-ul SuperLigii, 21-17 în faţa timişorenilor

CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat derby-ul Superligii. Zimbrii s-au impus cu scorul de 21-17 (8-10) în faţa timişorenilor, în cea de a doua etapă a play-off-ului. Conduşi la pauză cu 8-10, băimărenii şi-au revenit în repriza secundă când au înscris nu mai puţin de 13 puncte în timp ce campionii en titre au marcat un singur eseu în ultimul minut de joc.

După o primă repriză cu destul de multe greşeli în tabăra băimărenilor, care deşi au deschis scorul prin eseul lui Gal, au mai reuşit să puncteze o singură dată, chiar înainte de intrarea la vestiare, prin lovitura de pedeapsă a lui Luke Samoa, a urmat o parte secundă mult mai bună, cu un eseu transformat şi alte două penalităţi executate exemplar de acelaşi Samoa, astfel că “zimbrii” şi-au păstrat invincibilitatea în acest sezon competiţional.

“Un meci disputat şi un meci frumos, o bună propagandă pentru rugby făcută de cele două echipe. Îi felicit şi pe timişoreni, dar mai ales pe băieţii noştri care au dat dovadă astăzi de caracter şi de o atitudine care ne face să fim mândri”, a declarat tehnicianul Eugen Apjok.

Antrenorul “zimbrilor” crede că evoluţia mai slabă din debutul partidei s-a datorat lipsei de concentrare dar şi faptului că elevii săi au jucat foarte mult în propriul teren, permiţându-le timişorenilor să forţeze şi să profite de orice eroare a defensivei.

“Mereu, încă de la începutul campionatului, am avut o repriză secundă mai bună, pentru că totul depinde doar de ei, de atitudinea lor şi de concentrare. În momentul când suntem concentraţi putem face lucruri frumoase şi astăzi am demonstrat că ştim să gestionăm meciul. Am mai făcut şi greşeli şi, din păcate, prima repriză a fost şi contra vântului şi asta a fost o problemă, pentru că am jucat mai mult la noi în teren”, a adăugat Eugen Apjok.

În cealaltă partidă a rundei, Farul Constanţa s-a impus în deplasarea de la CSM Olimpia Bucureşti cu 26-21. Astfel, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului se cunosc deja semifinalele. Astfel, CSM Ştiinţa Baia Mare va juca pentru calificarea în finală pe teren propriu în compania echipei CSM Bucureşti în timp ce timişorenii vor primi vizita echipei Farul Constanţa.

emm.ro