CSM Ştiinţa Baia Mare – Farul Constanţa va fi capul de afiş al etapei a XII-a

Din perspectiva tradiţiei şi a faptului că pe teren se vor afla prima, respectiv cea de-a doua clasată în SuperLiga CEC Bank, partida de pe stadionul Lascăr Ghineţ dintre Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa va fi derby-ul etapei cu numărul 12.

Despărţite în clasament de patru puncte, victoria oricăreia va însemna un avantaj moral mai ales că în ipoteza unei victorii a marinarilor cu bonus ofensiv aceştia ar prelua prima poziţie în timp ce pentru maramureşeni un succes ar echivala cu asigurarea în proporţie covârşitoare a participării în semifinale.

Va fi un duel deosebit de interesant pentru că faţă în faţă se vor afla două echipe care au un stil de joc asemănător adunând cu migală puncte. Atât băimărenii cât şi marinarii au mai puţine puncte bonus decât Timişoara, accentul fiind pus pe obţinerea victoriei.

Acest aspect nu este deloc întâmplător, atât Eugen Apjok cât şi Neil Kelly învăţând din eficacitatea propusă la echipa naţională de Lynn Howells ai cărui secunzi sunt amândoi, Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa având cel mai mare număr de succese în această ediţie de campionat, câte opt de fiecare parte.

Maramureşenii vin după un succes în Ghencea obţinut pe acelaşi stil în care respectarea sarcinilor de joc a fost primordială, constănţenii ca învingători ai campionilor en-titre evoluând pragmatic prin crearea de oportunităţi lui Vlaicu care nu a dezamăgit reuşind un procentaj de 100% în faţa butului bănăţenilor.

Lupta se va da pe toate compartimentele. Pe linia întâi Farul pare a avea o mică superioritate prin tripleta Tamba-Turashvili-Bădălicescu, zimbrii echilibrând în linia a doua cu Van Heerden pentru ca ultima linie a înaintării să aibă un atu în plus de partea marinarilor prin prezenţa celui mai eficient marcator de eseuri Vueti Baivi.

Trecând la mijlocaşi, Shamkaradze şi Jantjies sunt doi purtători ai tricoului cu numărul nouă diferiţi ca exprimare, primul punctând la capitolul determinare celălalt impresionând prin fantezie, plusul de partea zimbrilor fiind Wiringi care în acest sezon a arătat un joc peste oricare dintre jucătorii propuşi pe postul de uvertură în XV-le constănţenilor.

Pe linia de treisferturi fiecare echipă prezintă piese importante. Gal şi Botezatu la maramureşeni, ultimul cu evoluţii foarte bune în partidele anterioare, respectiv Vlaicu şi Faamita de partea marinarilor cu Vlaicu marcatorul punctelor iar australianul cu dispoziţie la efort.

Ajungând la postul de fundaş desigur Samoa Luke a demonstrat în acest sezon că este una dintre cele mai valoroase achiziţii din competiţia internă, iar sâmbătă duelul său cu Vlaicu pentru titlul de cel mai eficient marcator al SuperLigii CEC Bank va fi un alt punct de atracţie al disputei Ştiinţa Baia Mare – Farul Constanţa.

Aşadar, sâmbătă pe stadionul Lascăr Ghineţ cu începere de la ora 17:00 Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa vor lupta pentru supremaţia în SuperLiga CEC Bank, partida putând fi urmarită în direct pe Rugby TV.

Statistici ale celor două echipe în actuala ediţie a SuperLigii CEC Bank:

Ştiinţa Baia Mare
Loc 1: 9 – 8 – 1 – 0 -252 – 104 – 38 p
Cei mai eficienţi marcatori de eseuri: Michael Wiringi şi Ionuţ Botezatu – câte 3 reuşite
Cel mai eficient marcator de puncte:  Samoa Luke – 98 (2 e, 23 tr, 14 lp)
Cartonaşe galbene: 6

Farul Constanţa
Loc 2: 10 – 8 – 0 – 2 – 252 – 176 – 34 p
Cel mai eficient marcator de eseuri: Vueti Baivi – 7 reuşite
Cel mai eficient marcator de puncte:  Florin Vlaicu – 125 (1 e, 18 tr , 28 lp)
Cartonaşe galbene: 9
Cartonaşe rosii: 1

super-liga.ro