CSM Ştiinţa Baia Mare întâlneşte mâine Universitatea Cluj în sferturile Cupei României

csmfondal

Băimărenii de la CSM Ştiinţa au obiectiv în Cupa României câştigarea trofeului. Până la atingerea obiectivului mai sunt trei partide de jucat, prima dintre ele fiind programată mâine, la Cluj, în compania grupării Universitatea din localitate. În ciuda faptului că lista de accidentaţi conţine nume multe şi importante, campioana României abordează întâlnirea cu clujenii la victorie.

În sferturile Cupei României, mâine, CSM Ştiinţa va evolua în compania grupării Universitatea Cluj. Băimărenii au ocupat locul 2 în Grupa Transilvania, clujenii au câştigat Grupa Moldova. “Orice meci eliminatoriu este dificil şi se poate întâmpla orice, mai ales în ipostaza în care suntem noi acum, cu foarte mulţi accidentaţi. Sper ca acei jucători care vor intra în teren să joace şi să arate că îşi merită locul în echipă”, a declarat antrenorul Eugen Apjok.

Cele mai recente nume adăugate pe lunga listă de indisponibili sunt cele ale lui Csaba Gal şi Ionuţ Botezatu, accidentaţi la meciul “Lupilor”. Selecţionată din cauza căreia băimărenii nu au avut timp de pregătiri speciale pentru partida de mâine. “Un singur antrenament am făcut. Nu schimbăm mare lucru, băieţii în principiu ştiu ce au de făcut. Asta este, trebuie să ne adaptăm. Nouă jucători au evoluat sâmbătă cu Stade Francais, mâine este un alt meci, iar dacă vom câştiga miercuri, atunci duminică vom juca semifinala”, a menţionat Apjok.

Echipa porneşte în această după-masă spre Cluj, acolo unde mâine, de la 11.00, are loc partida. Tehnicianul “zimbrilor” a menţionat că deşi partida din sferturi trebuia jucată pe teren neutru, a preferat Clujul, pentru economie de timp: “Dacă alegeam Gura Humorului sau Braşovul eram multe ore pe drum cu autocarul şi, până la urmă, nu cred că terenul pe care jucăm este o problemă pentru noi”. “Sperăm să ne facem meciul uşor şi să trecem de clujeni. Nu cred că are importanţă unde jucăm, dar fiindcă evoluăm la ei acasă, cred ca au şi ei şansa lor”, a spus Marius Dănilă.

Cele două adversare de mâine s-au întâlnit în 2012 şi 2013 în Cupa României în semifinale de fiecare dată. În urmă cu doi ani, “zimbrii” maramureşeni s-au impus cu 43-17 în Baia Mare, în timp ce anul trecut, la Gura Humorului de această dată, tot băimărenii au câştigat, la scorul de 17-10.

Câştigatoarea Grupei Transilvania, RCM Timişoara, va întâlni ocupanta poziţiei secunde din Grupa Moldova, Poli Agro Iaşi, aceasta fiind singura echipă care reprezintă eşalonul secund în această fază a competiţiei.

Dinamo Bucureşti – Farul Constanţa se anunţă a fi capul de afiş al sferturilor de finală. Bucureştenii, calificaţi de pe prima poziţie a Grupei Muntenia, nu au cunoscut înfrângerea în Cupa României. “Marinarii”, vicecampionii din SuperLigăa, au terminat pe locul 2 Grupa Dobrogea.

O alta partidă interesantă le va avea ca protagoniste pe Steaua Bucureşti şi CSM Olimpia Bucureşti, un duel care în campionat i-a privat pe “militari” de calificarea în Play-Off. Pentru claificarea în sferturile de finală ale Cupei României, Steaua s-a clasat pe poziţia secundă în Grupa Muntenia, în timp ce “vulturii” au câştigat Grupa Dobrogea.

Programul complet al sferturilor de finală ale Cupei României:

Miercuri, 29 octombrie
Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca
- ora 11:00: CSM Ştiinţa Baia Mare – Universitatea Cluj
Stadion “Florea Dumitrache” Bucureşti
- ora 11:00: Steaua Bucureşti – CSM Olimpia Bucureşti
Stadion Complex Ghencea
- ora 15:00: Dinamo Bucureşti – Farul Constanţa
Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca
- ora 16:00: RCM Timişoara – Poli Agro Iaşi

emm.ro