CSM Stiinta se impune cu 31-24 in fata echipei U Cluj si termina sezonul regulat neinvinsa

In ultima etapa din sezonul regulat, in aceasta seara, pe stadionul “Lascar Ghinet” s-au confruntat echipele din capete diferite de clasament: CSM Stiinta – aflata pe primul loc, fara infrangere in acest sezon de SuperLiga, si U Cluj – gruparea de pe ultimul loc, cu un singur succes in acest an competitional.

Baimarenii, chiar daca au jucat intr-o formula mai putin utilizata, s-au impus cu 31-24 (19-14), reusind astfel sa isi mentina intact blazonul de invincibilitate.

Scorul este deschis inca din minutul 5, cand Catuna reuseste eseul, Brooks transforma si este 7-0. Cinci minute le trebuie clujenilor sa se dezmeticeasca si sa raspunda cu un eseu si ei, netransformat: 7-5. In minutul 25, U Cluj preia conducerea dupa o penalitate transformata: 7-8. Doar doua minute se bucura oaspetii de scorul de pe tabela, Hihetah aducand eseul cu numarul 2 pentru Baia Mare, Brooks rateaza transformarea si este 12-8. In minutul 32, o noua lovitura de pedeapsa pentru Cluj, 12-11. Dupa cinci minute, U Cluj trece in avantaj din nou: 12-14, penalitatea transformata in puncte de Ignea. Cu un minut inainte de finalul primei reprize, baimarenii reusesc eseul al treilea prin Dinis, Brooks transforma si este 19-14, scor la care se termina primul act, dupa ce clujenii rateaza o lovitura de pedeapsa.

Actul secund aduce, in minutul 45, al patrulea eseu pentru Baia Mare, al doilea pentru Hihetah, Brooks transforma si este 26-14. Clujenii, insa, nu se pierd nici de aceasta data cu firea si in minutul 59 reusesc al doilea lor eseu, transformat, si este 26-21. Oaspetii se pot aprecia, gratie loviturii de pedeapsa de care beneficiaza in minutul 64, dar rateaza, prilej pentru Dinis sa inscrie al doilea lui eseu in acest meci, eseul cu numarul 5 pentru “zimbri” in acest joc. Oprea rateaza transformarea, iar scorul devine 31-21. In ultimul minut de joc, clujenii isi mai trec trei puncte, gratie unei penalitati si scorul se termina cu 31-24.

Meciul a fost condus de Razvan Vasiliu, asistat de Cristian Serban si Bogdan Gordin. Arbitrul nr. 4 a fost Flroin ferezan. Observator: Clement Nemesniciuc.

Celelalte doua partide ale ultimei etape din sezonul regulat se joaca miercuri, atunci cand se intalnesc Steaua Bucuresti si CSM Olimpia Bucuresti, respectiv RCM Timisoara si Dinamo Bucuresti. Ambele meciuri vor incepe la ora 10.00.

emm.ro