CSM Stiinta, victorie cu punct bonus in fata Farului Constanta

CSM Stiinta Baia Mare a obtinut astazi, 26 iulie, o victorie clara in fata RCJ Farul Constanta, in cea de a 12-a din SuperLiga de rugby. Baimarenii s-au impus cu 28-3 (11-3) si au obtinut si un punct bonus, gratie celor patru eseuri reusite. CSM Stiinta Baia Mare isi consolideaza astfel prima pozitie in clasament, fiind singura echipa din campionat care nu a simtit pana acum gustul infrangerii.

„Zimbrii” au controlat partida de la un capat la celalalt, singurele capitole la care baimarenii au suferit au fost transformarile si concretizarea in puncte a loviturilor de pedeapsa.

Prima sansa de a puncta ii revine lui Luke Samoa, care, insa, rateaza transformarea penalitatii de care CSM Stiinta Baia Mare a beneficiat in minutul 6. Scorul este deschis de gazde in minutul 19, dupa o cursa tipica a lui Botezatu, finalizata cu o pasa spre Wiringi, care aduce primele puncte pentru “zimbri”: 5-0. Samoa, insa, rateaza transformarea. Tot Wiringi reuseste si urmatoarele puncte pentru gazde, in minutul 26, transformand o lovitura de pedeapsa: 8-0. “Recidiveaza” in minutul 35, iar scorul devine 11-0. Primele (si singurele puncte) reusite azi de Farul acasa la vicecampioni vin in minutul 39, gratie lui Vlaicu (azi este ziua lui de nastere), acesta transformand o lovitura de pedeapsa de la 22m: 11-3. Cu acest scor se termina o prima repriza in care baimarenii si-au dominat clar adversarul, Mike Wiringi fiind “vioara intai” la capitolul spectaculozitate.

Dominatia maramuresenilor continua si in actul secund. In minutul 45 Shamkharadze, pe faza ca de obicei, reuseste al doilea eseu pentru CSM Stiinta in confruntarea cu constantenii. Wiringi transforma si scorul devine 18-3. Dupa un mol de margine, in minutul 56, Ene este autorul eseului cu numarul 3 pentru baimareni, Samoa rateaza si scorul este 23-3. Eseul de care mai era nevoie pentru ca Baia Mare sa obtina si punctul bonus este reusit tot de Ene, in minutul 63, Samoa (visator azi) rateaza transformarea, iar scorul este 28-3. Brooks rateaza o lovitura de pedeapsa in minutul 70. Finalul meciului prinde gruparea oaspete in atac, dar Farul nu are puterea si stiinta necesare de a invinge echipa cu cea mai performanta aparare din SuperLiga (CSM Stiinta a primit cele mai putine puncte in acest sezon).

Cu scorul de 28-3 (11-3) se termina partida. O victorie cu punct bonus care consolideaza postura de lideri a baimarenilor in clasamentul SuperLigii si care ii mentine echipei CSM Stiinta statutul de neinvinsa in acest sezon. Un joc in care Bidzina Shamkharadze a fost cotat omul partidei.

CSM Stiinta Baia Mare – RCJ Farul Constanta 28-3 (11-3)
Etapa 12, SuperLiga; Stadionul “Lascar Ghinet”;
A arbitrat: Cristian Raduta; asistenti: Bogdan Milita si Razvan Vasiliu:
Arbitru nr. 4: Nicolae Copil;
Observator: Valeriu Lazar; observator citare: Paul Bargaunas;

CSM Stiinta Baia Mare: Pristavita, Oancea, Rusu, Hristache, Danila, Vaiomo’unga, Morrell, Ene, Shamkharadze, Wiringi, Phillips, Fakaosilea, Gal, Botezatu, Samoa; rezerve: Gorun, Dico, Pocris, Van Heerden, Taufa, Brooks, Catuna, R. Ailenei: antrenori: Eugen Apjok si Vasile Lucaci;

RCJ Farul Constanta: Nere, Turashvili, Pastrama, Agiacai, Neacsu, Van Neel, Mototolea, Gaita, Ranuku, Sabbagh, Apostol, Vlaicu, Gheara, Tuchashvili, Jantjies; rezerve: Taljard, Sasu, Martac, Ion, Semple, Ilie, Gerry-Burgess, Neagu; antrenori: Naeil Kelly si Petre Cristian.

emm.ro