Culmea nesimțirii vine de la răsărit

ENISEY

Sâmbătă 2 mai la Soci în Rusia începând cu ora 16.00 ora locală ( ora 16 ora României), se va juca manșa retur de calificare pe tabloul principal al Challenge Cup, dintre Enisey STM Krasnoyarsk (campioana en-titre a Federației Ruse) și C.S.M.Știința Baia Mare (campioana României).
Cu mai puțin de 4 zile înaintea acestui dificil retur pe de o parte zimbrii au de remontat un handicap de zece puncte, (20-30) fiind scorul stabilit pe data de 18 aprilie la Baia Mare, plus că infirmeria campioanei este una plină, iar toate aceste probleme de efectiv pot cântări mult în economia acestei dificile confruntări. Și pentru ca tot acest registru al ghinioanelor să fie unul complet, întreg sistemul de acordare de vize, de rezervare a biletelor de avion și tot ceea ce înseamnă întocmirea documentațiilor sunt cele care fac în momentul de față incertă participarea echipei noastre la returul din Rusia.
Problemele încep să apară cu adevărat în momentul în care întreaga delegație a echipei noastre nu are vizele de intrare, oficialii clubului fiind înștiințați că vor intra în posesia lor de abia pe data de joi 30 aprilie iar meciul se joacă sâmbătă 2 mai. Tot acest sistem birocratic o ține în șah pe campioana României, care nu știe care dintre jucători vor beneficia de aceste vize, ca nu nu mai vorbim de faptul că este imposibil de rezervat bilete de avion, indiferent de faptul că vorbești de varianta București via Istanbul sau București via Moscova. Pentru a contracara tot acest sistem birocratic (mai mult sau mai puțin intenționat) care cu siguranță îi favorizează pe leii siberieni, formație ce își dorește la împlinirea a patru decenii de la înființare o calificare în premieră într-o competiție inter-cluburi europeană, atât conducerea echipei C.S.M.Știința Baia Mare cât și cei de la Federația Română de Rugby au făcut diligențele necesare, solicitând forului continental amânarea acestei partide. Răspunsul a fost unul negativ, astfel că sâmbătă 2 mai 2015 ora 16.00, indiferent de ce se va întâmpla, zimbrii vor trebui să fie prezenți pe Arena din Soci (orașul ce a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2015). Mai mult vom vedea ce arbitrii vor oficia acest joc, pentru că trioul de arbitrii din Țara Galilor nu au primit viză de intrare pe teritoriul Rusiei.
Alin Boțioc