EPISODUL 9 Mesajul președintelui Federației Române de Rugby

ALIN PETRACHE

Baia Mare a fost si continua sa fie un pol de referinta al rugbyului romanesc. Fie ca ne referim la Stejarii care isi au radacinile aici, fie ca ne mandrim cu un Centru de Excelenta al Juniorilor unde cei mai talentati tineri au conditiile propice dezvoltarii si atingerii propriului potential, Baia Mare este un reper de performanta. Cifrele, desi relevante si ele, nu pot cuprinde pasiunea si dedicatia celor implicati in fenomenul rugbystic maramuresean.

Cu un management cu viziune pe termen mediu si lung, pentru care esentiala este evolutia acestui sport la nivel national, Baia Mare se mentine in elita SuperLigii CEC Bank, demonstrand ca poate sustine standardele in continua crestere impuse de primul esalon valoric. Continuitatea competitionala este asigurata de echipele de juniori, titrate si ele, care vor alimenta in urmatorii ani atat reprezentativa Baii Mari, cat si pe cea a Romaniei.

Rugbyul baimarean are o paleta intreaga de atuuri, un talent nativ al practicantilor, personal tehnic bine specializat care sa completeze acest dar cu o viziunea strategica si in acelasi timp creativa, niste lideri care fac eforturi constante pentru a asigura atat circumstantele propice unui progres valoric, cat si premisele promovarii corecte a sportului cu balonul oval la nivel regional, care sa asigure suportul moral oferit de suporteri, un adevarat motor motivational pentru cei din teren.

Baia Mare are istorie, iar istoria se scrie nu doar in marile confruntari. O scrie fiecare dintre iubitorii rugbyului, indiferent de postura asumata. O scriem impreuna, conjugandu-ne eforturile pentru a garanta aniversari si pe mai departe, in care se sarbatoresc rezultate, oameni, dar mai ales dragostea de rugby. 

Federatia Romana de Rugby felicita CSM Stiinta Baia Mare in aceeasi masura pentru toate cele realizate, cat si pentru toate cele de care este capabila. Stiindu-va respectul pentru acest sport si dedicatia fata de el, nu avem nicio indoiala ca vom aniversa mai multi ani de succese.

Alin Petrache – președintele Federației Române de Rugby