Eugen Apjok: Am muncit foarte mult pentru această victorie

CSM Ştiinţa Baia Mare s-a impus cu punct bonus în faţa constănţenilor de la Farul în a 12-a etapă din SuperLigă. Bidzina Shamkharadze, cotat cel mai în formă jucător al acestei partide, a mărturisit că nu s-a aşteptat la o victorie la scor în compania Farului, în timp ce Florin Vlaicu a mărturisit nişte regrete că Farul nu s-a putut impune în Baia Mare. Succesul, consideră Eugen Apjok, a fost unul muncit.

Cu 28-3 şi-a câştigat CSM Ştiinţa Baia Mare meciul de pe propriul teren disputat în compania Farului, joc contând pentru a 12-a etapă din SuperLigă. “Am muncit foarte mult pentru această victorie. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că le-au lipsit câţiva jucători, dar asta nu reduce absolut deloc meritul echipei noastre, la modul în care a jucat”, a considerat antrenorul băimărenilor, Eugen Apjok.

Patru eseuri au reuşit gazdele, două prin Ene, respectiv câte unul prin Wiringi şi Shamkharadze, băimărenii obţinând şi punctul bonus ofensiv. “Nu ne-am aşteptat să câştigăm la scor, pentru că şi Farul are echipă bună, formată din jucători cu valoare. Dar noi ne-am luptat şi am câştigat”, a spus Shamkharadze.

Singurele puncte ale constănţenilor au fost obţinute de Vlaicu. “A fost un meci greu, păcat că l-am pierdut, dar nu am făcut cel mai bun meci aici, în Baia Mare. Am fost lipsiţi de aportul multor jucători, dar asta nu este o scuză. Baia Mare a fost mai bună de această dată”, a spus principalul marcator al SuperLigii, Florin Vlaicu.

Bidzina Shamkharadze a fost desemnat omul meciului. “A fost greu, dar am reuşit să câştigăm. Vreau să felicit întreaga echipă pentru că toata echipa a jucat foarte bine şi sper să avem succes în continuare”, a spus Shamkharadze.

Mulţumit de rezultat, dar cu anumite obiecţii apropo de concentrarea la finalizare, s-a declarat antrenorul Eugen Apjok: “Avem probleme în continuare la finalizare. Am făcut şi de această dată, mai ales în prima repriză, destul de multe erori. Prea uşor scăpăm baloanele în apropierea liniei de ţintă şi e păcat, pentru că muncim mult ca să ajungem acolo. Şi apoi risipim oportunităţile pe care ni le creăm. Iar în Play Off, în semifinale şi în finale aceste lucruri vor conta, dar sper să le punem la punct până atunci”.

CSM Ştiinţa îşi menţine locul 1 în clasament, având un avans de cinci puncte în faţa campionilor din Timişoara. În etapa viitoare, în 2 august, băimărenii au meci la CSM Olimpia Bucureşti.

emm.ro