Eugen Apjok Ionuț Botezatu și Constantin Pristăviță versus Ian Davies

GALEZUL

Meciul de sâmbătă Rusia – România contând pentru cea de-a treia etapă a Rugby Europe Championship, va fi condus de o brigadă de arbitrii din Țara Galilor, formată din Ian Davies la centru asistat la cele două margini de Sean Brickell respectiv Wayne Davies.

Născut pe data de 18 ianuarie 1978, Ian Davies, a oficiat partide din Six Nations, LV Cup, Guiness Pro 12, I.R.B.Nations Cup, Champions Cup, Challenge Cup în speță Cupa Europeană a Națiunilor. Până la această dată galezul de 37 de ani a oficiat doar două partide din Rugby Europe Championship, și anume România – Georgia 9-9 și Portugalia – Rusia, un meci de acum trei ani, însă în total la nivel de meciuri inter-cluburi acesta a adunat un număr de 17 atât în Challenge Cup cât și în Champions Cup. Dacă ne raportăm la meciurile reprezentativei României arbitrate de Ian Davies acestea sunt în număr de 4 toate jucate în București, ( două ca arbitru de centru plus alte două ca arbitru asistent). De fiecare dată pe lângă Eugen Apjok (antrenorul cu linia de treisferturi de la naționala României), în primul XV tricolor s-au găsit și componenți ai actualei campioane a României, C.S.M.Știința Baia Mare. Csaba Gal căpitanul zimbrilor (reîntors în iarna acestui acasă la Cluj), a evoluat în toate cele patru meciuri în care a fost prezent și galezul Ian Davies. Cu două prezențe talonerul Andrei Rădoi ocupă poziția secundă. Actualmente evoluează în Liga a treia din Anglia la Ealing Trailfinders R.C. fiind unul dintre jucătorii de bază ai pachetului de înaintare. Atât aripa Ionuț Botezatu cât și pilierul Constantin Pristăviță (cu siguranță vor bifa sâmbătă 28 februarie al doilea lor meci sub bagheta acestui cavaler al fluierului galez). Pe lista zimbrilor care au fost prezenți la un meci oficiat de Ian Davies mai figurează Ionuț Niacșu (plecat de la echipă la finele lui iunie 2014), Alexandru Oancea (talonerul ce peste o lună împlinește vârsta de 22 de ani), în speță Stephen Richard Junior Hihetah (născut pe data de 23 septembrie 1991) dintr-o mama româncă și un tată din Ghana. Partida Rusia – România se va juca sâmbătă 28 februarie începând cu ora 13.00 la Krasnodar.

Meciurile României cu Ian Davies la centru sau ca arbitru asistent:

24.11.2012      Meci test                                 București        România – S.U.A.                             3-34

Ionuț Botezatu (titular), Csaba Gal (titular), Andrei Rădoi (rezervă)

16.03.2013      Cupa Europeană a Națiunilor         București        România – Georgia               9-9

Andrei Rădoi (titular), Csaba Gal (rezervă), Ionuț Niacșu (rezervă)

22.06.2014      IRB Nations Cup                  București        România – Emerging Ireland          10-31

Constantin Pristăviță (titular), Csaba Gal (titular), Stephen Hihetah (titular), Alexandru Oancea (rezervă)

08.11.2014      Cupa Pershing                                   București        România – S.U.A.                 17-27

Csaba Gal (titular)

 

Alin Boțioc