Eugen Apjok: Noi sperăm ca sâmbătă să fie un spectacol şi cine este mai bun să câştige”

tm14_03

CSM Ştiinţa Baia Mare întâlneşte sâmbătă, de la 18.00, pe propriul teren, Rugby Club Municipal Timişoara, într-un joc programat de a doua etapă din play off şi care constituie, cel mai probabil, o repetiţie generală pentru finala sezonului 2014.

Tehnicianul “zimbrilor” a mărturisit că ambele întâlniri din acest an competiţional dintre cele două adversare de sâmbătă au fost intens disputate şi că speră ca partida din 16 august să fie un adevărat spectacol.

În prima întâlnire dintre băimăreni şi timişoreni din acest sezon, “zimbrii” din Maramureş au reuşit să se impună pe stadionul “Gheorghe Răşcanu”, în tur, la scorul de 19-13. În retur, campionii en-titre au smuls un egal la 20 pe stadionul “Lascăr Ghineţ”, acolo unde nimeni nu a învins CSM Ştiinţa de şapte ani. “Şi meciul din tur, şi cel din retur, au fost frumoase şi intens disputate. E clar că se întâlnesc cele mai bune echipe ale campionatului şi noi sperăm ca şi sâmbătă să fie un spectacol şi cine este mai bun să câştige”, a declarat pentru Emaramures antrenorul Eugen Apjok.

În prima etapă de play off, băimărenii au trecut cu 34-16 de CSM Olimpia Bucureşti, în joc disputat pe propriul teren, în timp ce RCM Timişoara şi-a câştigat cu 28-16 meciul de acasă, jucat în compania grupării Farul Constanţa. “Aceleaşi obiective le avem şi sâmbătă ca şi în celelalte jocuri: să câştigăm partida şi să scăpăm fără jucători accidentaţi”, a menţionat antrenorul Eugen Apjok.

În clasamentul momentului, băimărenii sunt pe primul loc, cu 57 de puncte, având un avans de cinci puncte faţă de timişoreni. Având asigurată jucarea semifinalei pe propriul teren, misiunea celor de la CSM Ştiinţa pentru această fază competiţională este deja îndeplinită: “Cu atât mai mult cu cât nu avem presiunea rezultatului, dorim să avem un joc bun şi să omogenizăm echipa înainte de semifinală şi finală“, a spus Apjok.

Chestionat dacă meciul de sâmbătă constituie o repetiţie generală pentru finala ediţiei 2014 a SuperLigii, Apjok a zâmbit: “Se poate spune. Îmi doresc în primul rând să ajungem în finală, va fi mai puţin important cu cine o vom juca. Important este noi să jucăm bine şi, repet, singura echipă care ne poate învinge suntem chiar noi…”

Sâmbătă, 16 august, CSM Ştiinţa Baia Mare întâlneşte RCM Timişoara pe stadionul “Lascăr Ghineţ”, începând cu ora 18.00. Partida va fi transmisă de Rugby TV, după cum anunţă super-liga.ro.

emm.ro