Flash interviu cu Eugen Apjok – antrenorul campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare

APJOK INTERVIU

Care vă sunt așteptările pentru ediția 2015 a SuperLigii C.E.C.Bank ?

Nu mai cred că e o surpriză când din postura de tehnician îmi propun ca și pentru această a cincea ediție de SuperLigă, să ne îmbunătățim jocul, să practicăm un rugby modern și în viteză, pentru că la fel ca și în oricare dintre ramurile sportive rezultatele sunt cele mai importante și care în definitiv contează.

Ce obiective v-ați fixat pentru ediția 2015 a SuperLigii CEC Bank ?

La fel ca și în anii precedenți, obiectivele unei echipe care a jucat nu mai puțin de 11 finale (un record greu de egalat de vreo echipă), rămân realiste. Pe plan intern de fiecare data avem aceleași obiective, locul 1 atât în SuperLigă cât și în Cupa României. Ca fundament la ceea ce afirm stau cele patru trofee obținute în campionatul intern dintr-un total de șase finale consecutive jucate. La nivel continental anul 2015 înseamnă o nouă provocare pentru familia zimbrilor, după momentele excepționale trăite cu câțiva ani în urmă când cuceream Cupa Europei Centrale și de Est, edițiile (2010, 2011) sau cea a Supercupei Europei (ediția inaugural 2010). Deci și aici ne propunem accederea în grupele Challenge Cup. Nu ne vom de o parte nici de la lupta pentru adjudecarea celui de-al treilea trofeu pus în premieră în joc de către diriguitorii Federației Române de Rugby și aici mă refer la Cupa Regelui (o competiție ce se va derula sub egida Casei Regale a României.

Ce achiziții ați făcut pentru ediția 2015 a SuperLigii CEC Bank ice așteptări aveți de la acești noi jucători ?

Pentru că acesta se anunță a fi cel mai dificil sezon de până acum, și noi am purces la unele achiziții. Am optat pentru jucători care pot ajuta echipa, profilul fiecăruia fiind în consonanță cu cerințele noastre. În atare condiții am optat pentru aducerea unui număr de 4jucători străini plus alți 2 români. Pentru a putea face față directivelor forurilor europene ce invocă obligativitatea de a avea nu mai puțin de 10 jucători de linia întâi, ne-am asigurat serviciile a doi pilieri, Cătălin Pastramă (26 de ani), respectiv Ionuț Stan (21 de ani). Pe lista ultimilor înregimentați, mai figurează cei doi centri, Sioeli Nau de 27 de ani (din Tonga), respectiv australianul de 24 de ani John Leiataua, ultimele două nume fiind cele ale australianului de 21 de ani Keegan Shefton (pentru posturile de fundaș sau aripă), în speță Nigel Genia (de 24 de ani), mijlocaș la grămadă de origine australiană. Cât îl privește pe Nigel Genia, acesta este fratele unuia dintre cei mai valoroși și inteligenți demi de melee din lume Will Genia. De asemenea l-am repatriat dacă pot spune așa și pe Daniel Cubaș (un mijlocaș la grămadă) împrumutat clubului Dinamo București.

Alin Boțioc