Gorun nu se teme de Farul şi avertizează adversarii: “Avem o echipă foarte bună cu care vom câştiga şi cupa şi campionatul”

Un meci spectacol, în care punctele sunt valoroase pentru ambele adversare, se anunţă a fi întâlnirea de sâmbătă dintre CSM Ştiinţa şi Farul. Băimărenii doresc să obţină victoria şi în acest meci, rămânând în continuare neînvinşi în acest sezon şi “confiscând” locul 1 din clasament.

Farul a sărit după victoria în faţa campioanei pe locul 2 şi vine cu moral bun acasă la “zimbri”, aici, unde nimeni nu a mai câştigat de şapte ani.

De la ora 17.00, sâmbătă, pe stadionul “Lascăr Ghineţ”, iubitorii sportului cu balonul oval sunt aşteptaţi la meciul dintre CSM Ştiinţa Baia Mare, locul 1 din clasament, şi Farul Constanţa, ocupanta locului 2. Cele două adversare din 26 iulie sunt despărţite de doar patru puncte.

“Va fi o partidă foarte grea. Întotdeauna am avut meciuri foarte disputate în compania Farului. Sperăm să putem conta pe al 16-lea jucător, adică pe spectatori”, spune Csaba Gal.

“Un meci foarte greu, foarte important. Sperăm să îl câştigăm”, consideră Florin Gorun.

Ambele echipe abordează întâlnirea de sâmbătă cu moral bun, dat fiind că atât CSM Ştiinţa, cât şi Farul, au repurtat victorii în etapa anterioară: băimărenii s-au impus la Steaua cu 22-19, constănţenii au învins campioana cu 21-15.

“Au reuşit un meci foarte bun împotriva Timişoarei, câştigând. Vor veni cu un moral foarte bun”, avertizează căpitanul băimărenilor, Csaba Gal.

CSM Ştiinţa a reuşit până în prezent 44 de eseuri (34 transformate) şi 15 penalităţi. Farul a punctat prin 41 eseuri (31 transformate) şi 33 lovituri de pedeapsă.

“Pentru ambele echipe cred că e important meciul: pentru noi ca să ne detaşăm de urmăritoare, pentru ei ca să rămână în vârful clasamentului”, a menţionat căpitanul “zimbrilor”, completând: “Suntem lideri în clasament, neînvinşi, sperăm să o ţinem tot aşa”.

În tur victoria a revenit băimărenilor cu 17-15. Punctele celor de la CSM Ştiinţa erau făcute prin două eseuri transformate şi o lovitură de pedeapsă, cei de la Farul au punctat prin cinci lovituri de pedeapsă. Ambele echipe, însă, şi-au completat loturile în pauza competiţională.

“Farul s-a întărit foarte mult. A adus jucători buni atât din campionat, cât şi din străinătate. Cei din Constanţa sunt pe locul 2, aşa că sunt foarte puternici”, a considerat Gorun, completând: “Cu cei veniţi suntem şi noi mai puternici, avem o echipă foarte bună cu care vom câştiga şi cupa, şi campionatul”.
Meciul are loc în etapa a 12-a a SuperLigii.

emm.ro