Interviuri pe repede înainte: Ionuţ Botezatu

A venit din Moldova, tocmai de la Panciu, din judeţul Vrancea, joacă de 7 ani pentru Baia Mare şi e următorul în lista “Interviurilor pe repede înainte”. În caz că nu v-aţi dat seama despre cine este vorba, vă spunem doar atât. I se spune “Rachetă”!

Cum ai ajuns tocmai în Baia Mare, Ionuţ?
Am avut finala campionatului de Under 19, iar domnul antrenor Apjok era prezent în tribună, iar după meci a venit la mine să mă întrebe dacă vreau să vin la Baia Mare. Asta se întampla in 2007. Mi s-a părut foarte serioasă oferta care mi-au facut-o domnul antrenor Apjok şi domnul preşedinte Călin Matei, şi am acceptat. Lucrul amuzant e că pe drumul spre Baia Mare m-au sunat cei de la Cluj să mă oferteze, chiar undeva in zona Dejului. Am închis de tot telefonul şi până la Baia Mare nu m-am oprit.

La ce vârstă ai început să practici rugby-ul?
Am început undeva la 15 ani. Eram deja la liceu şi îmi plăcea şi fotbalul, dar am zis că mă duc la rugby, că e mai frumos, un sport mai bărbătesc. Şi ţin să îi mulţumesc fratelui meu că m-a îndemnat să practic acest sport.

Povesteşte-ne din cariera ta de până acum ceva amuzant, ceva ce ţi-a rămas in amintire şi te face să zâmbeşti şi acum…
Era o vacanţă de vară, toţi prietenii mei mergeau la scăldat, iar eu trebuia să ma trezesc dimineaţa la 8, să fac zilnic 40 de kilometri să ajung la antrenament din Panciu şi până în Focșani, şi într-o dimineaţă m-am hotărât să nu mai merg la antrenament, ci să merg cu prietenii la scăldat şi la pescuit. M-a sunat domnul antrenor Ion Viorel şi mi-a spus să mă prezint a doua zi la antrenamente. Am scăpat atunci fără nicio pedeapsă, domnul profesor m-a înţeles.

Cine te-a “botezat” Rachetă?
Colegul meu de cameră de la începuturile mele de aici de la Baia Mare, Florin Fântânaru, imi tot zicea aşa, şi băieţii din echipă au adoptat porecla imediat.

Care a fost cea mai mare satisfacţie a ta de când joci rugby?
Evident, primul titlu câştigat! Am mai luat la juniori un loc 2, dar nu se compară nimic cu titlul de campion! Nimeni nu ne-a dat nicio şansă atunci, nu am avut nicio presiune pe noi în acel meci, iar când am ajuns în finală, domnul antrenor Apjok ne-a spus: Asta e, băieţi! Aţi ajuns până aici, totul depinde de voi!

Anul acesta te vezi cu medalia la gât?
Anul acesta ne dorim eventul! Să fim sănătoşi, avem un grup foarte unit, au venit băieţii noi, avem de învăţat de la ei, s-au integrat foarte repede, iar asta se vede şi în meciurile de până acum, aşa ca asta ne dorim, eventul!