La final de an alături de zimbri

horatiu_bar

Fiind prezent în Municipiul Baia Mare Horațiu Bărgăunaș, managerul echipei naționale a României la rugby și a reprezentativei Lupilor București a avut amabilitatea de a ne răspunde la unele întrebări, menite a sintetiza mai ales evoluția băieților noștri atât pe plan intern cât și la nivel continental. Managerul echipei naționale s-a declarat extrem de mulțumit de munca depusă pe toate palierele la echipa campioană, evoluția zimbrilor la loturile naționale fiind una remarcabilă.

“Dacă ar fi să pornesc de la vârful acestei piramide clubul C.S.M.Știința Baia Mare, prin președintele Călin Matei a pornit cel puțin în ultimii ani cu un mare atu în bătăliile de pe plan intern. În primul rând domnia sa datorită calităților manageriale dar și cele e natură pur sportivă a dovedit că poate face din Baia Mare o forță a sportului cu balonul oval, iar faptul că a acces în funcția de vicepreședinte al Federației Române de Rugby iar din 2015 C.S.M.Știința Baia Mare ne va reprezenta la nivel continental în Challenge Cup sunt doar două din argumentele care dau valoare eforturilor acestui important om din rugby-ul românesc”.

„Pentru că eu în dubla calitate de manager al echipei naționale și a selecționatei Lupilor București, nu pot să nu remarc contribuția zimbrilor convocați la lot dar și a tehnicienilor Eugen Apjok – Vasile Lucaci la dezvoltarea acestui sport în plan intern și internațional. După părerea mea în ultimii ani Lupii București fără aportul jucătorilor convocați de la Baia Mare nu ar fi existat. Apreciez faptul că C.S.M.Știința Baia Mare a știut cel puțin în ultimii cinci, șase ani să recurgă la achiziționarea de jucători, bazându-se pe de o parte pe profilul echipei (și a partiturii impuse de antrenori) dar și pe profilul competiției unde băimărenii au fost angrenați. În întâmpinarea celor exprimate stau finalele Superligii de Rugby și cele ale Cupei României jucate consecutiv de zimbrii în acești ultimi ani”.

„Pentru noi cei angrenați în lumea rugby-ului, 2015 se anunță unul extrem de provocator, cu de această dată trei competiții interne, Superliga, Cupa României, plus o altă competiție, la care se mai adaugă Cupa Mondială plus Challenge Cup, competiție ce cade în sarcina celor de aici din Baia Mare”.

„Pentru iubitorii sportului cu balonul oval din Maramureș, am doar cuvinte de laudă, iar acum la final de an le transmit multă sănătate, fericire și un călduros La mulți ani ! ”

Alin Boțioc