Lupii Bucureşti, calificată în Challenge Cup cu punctele înscrise de “zimbri”

280914lup

Selecţionata “Lupii” Bucureşti s-a calificat în grupele competiţiei European Rugby Challenge Cup, chiar dacă a fost învinsă de formaţia italiană Cammi Rugby Calvisano cu scorul de 13-10 (6-0), sâmbătă seara, în deplasare, pe Stadio Peroni, în manşa a doua a play-off-ului.

”Lupii” câştigaseră în primul meci, disputat sâmbăta trecută, pe Stadionul Naţional ”Arcul de Triumf” din capitală, cu scorul de 18-13, astfel că vor evolua în Grupa a 3-a a competiţiei, alături de Stade Francais, Newport Dragons şi Newcastle Falcons. Constantin Pristăviţă, Johannes Van Heerden, Sean Morrell, Constantin Ene, Ionuţ Botezatu, Csaba Gal şi Luke Samoa au fost titulari din partea CSM Ştiinţa în lotul selecţionatei. A mai evoluat din partea campioanei Mihai Dico.

La pauză, Calvisano conducea cu 6-0, după două lovituri de pedeapsă transformate de Seymour (10, 19), în timp ce echipa noastră rămăsese în 14 din minutul 20, când Florin Vlaicu a luat cartonaş roşu pentru placaj la gât. Luke Samoa ratase în prima repriză trei lovituri de pedeapsă şi un dropgol pentru ”Lupi”.

Sean Morrell a reuşit un eseu pentru echipa română în minutul 45, transformat de Samoa, dar finalul a fost dramatic, cu ”lupii” evoluând în 13 oameni în ultimele zece minute, după ce Mitu a primit cartonaş galben, condiţii în care Calvisano a reuşit un eseu prin Ambrosio (76), transformat de Seymour. Luke Samoa a calificat selecţionata ”lupilor” în grupe printr-o lovitură de pedeapsă marcată în ultimul minut.

XV-le de start al ”lupilor” a fost următorul: 1. Constantin Pristăviţă, 2. Otar Turashvili, 3. Vlad Bădălicescu, 4. Cornel Tatu, 5. Johannes Van Heerden, 6. Viorel Lucaci, 7. Sean Morrell, 8. Constantin Ene, 9. Florin Surugiu, 10. Florin Vlaicu, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Robert Dascălu, 14. Florin Ioniţă, 15. Luke Samoa. Au mai jucat: 17. Mihai Dico, 18. Silviu Vasiliu, 19. Cosmin Raţiu, 20. Alexandru Mitu.