Lupii Bucureşti întâlnesc Calvisano pentru calificarea în Challenge Cup

Din sezonul care urmează să înceapă competiţiile continentale se vor desfăşura într-un format nou, astfel că Heineken Cup şi AMLIN Challenge Cup vor fi înlocuite de European Rugby Champions Cup respectiv European Rugby Challenge Cup organizate de către European Professional Club Rugby.

Dacă în sezoanele precedente reprezentanta României, Lupii Bucureşti, a participat direct în cea de-a doua competiţie ca valoare, AMLIN Challenge Cup, pentru ediţia 2014-2015 a European Rugby Challenge Cup aceştia vor fi nevoiţi să dispute o rundă de calificări.

În această rundă de calificări Lupii Bucureşti vor întâlni o echipă care a devenit un adversar de tradiţie în ultimele sezoane, Cammi Rugby Calvisano alături de care baieţii noştri s-au aflat în aceeaşi grupă din AMLIN Challenge Cup în ediţiile 2012-2013 şi 2013-2014.

Palmaresul împotriva celor de la Clavisano este dătător de speranţe pentru că în patru partide Lupii Bucureşti s-au impus de trei ori, două succese fiind înregistrate la Bucureşti şi unul chiar în Italia ediţia trecută.

Calvisano este în prezent deţinătoarea titlului de campioană în Campionato Eccellenza după un parcurs aproape fără greşeală. Galben-negrii au terminat pe prima poziţie sezonul regulat suferind o singură înfrângere pentru ca apoi să elimine pe Viadana în semifinale şi să câştige finala împotriva echipei lui Mirco Bergamasco, Rovigo.

Acesta a fost cel de-al patrulea titlu din istoria echipei formate în mare masură din jucători italieni alături de care doi fijieni, un sud-african şi un australian au fost anunţaţi până în prezent că vor da consistenţă pentru sezonul următor.

Dacă vor trece de Calvisano pentru Lupii Bucureşti participarea în European Rugby Challenge Cup va aduce partide cu Stade Francais, Newport Dragons şi Newcastle Falcons contând pentru Grupa a 3-a.

În cealaltă partidă contând pentru calificările în European Rugby Challenge Cup se vor afla faţă în faţă reprezentanta Georgiei care va purta denumirea generică de Tbilisi Caucasians, o selecţionată formată din cei mai valoroşi jucători din campionatul intern şi vicecampioana Italiei din ediţia trecuta, Rovigo.

Partidele din această fază a calificărilor cunoscută şi drept Qualifying Competition vor avea loc în dublă manşă după cum urmează:

Partide manşa tur:

20 septembrie 2014
Stadionul Naţional Arcul de Triumf:  Lupii Bucureşti – Cammi Rugby Calvisano
Stadio Mario Battaglini:  FEMI-CZ Rovigo Delta-Tbilisi Caucasians

Partide manşa retur:

27 septembrie 2014
Stadion Peroni : Cammi Rugby Calvisano – Lupii Bucureşti
Tbilisi:  Tbilisi Caucasians – FEMI-CZ Rovigo Delta

frr.ro