Mike Wiringi: “După evoluţia de azi am câştigat mai multă încredere în noi”

În ultimul meci de verificare înainte de debutul în sezonul 2014 al SuperLigii, băimărenii de la CSM Ştiinţa şi-au măsurat azi forţele cu Farul Constanţa pe stadionul “Lascăr Ghineţ”. Victoria a revenit gazdelor la scorul de 24-21 (12-7), tehnicienii ambelor grupări rulând pe teren tot lotul avut la dispoziţie.

Patru eseuri au reuşit azi “zimbrii” (prin Diniş Vârtic, Bucur şi două prin Ciuntu), două dintre ele fiind transformate (de Samoa şi Oprea). Replica Farului a constat în trei eseuri transformate.

Săptămâna viitoare, în 29 martie, în Baia Mare vine pentru întâlnirea cu vicecampioana României Dinamo Bucureşti, în prima etapă din SuperLigă. O ultimă verificare înainte de începutul unui nou sezon de SuperLigă au facut-o azi pe stadionul “Lascîr Ghineţ” două dintre echipele cu pretenţii (şi) de la acest an competiţional, CSM Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa.

Gazdele sunt cele care deschid scorul încă din minutul 8, prin Ciuntu, Samoa ratând transformarea: 5-0. Acelaşi Ciuntu reuşeşte eseul în minutul 19, de data aceasta Samoa nu mai ezită: 12-0. Replica jucătorilor de la Constanţa vine în minutul 25, eseu transformat: 12-7, scor înregistrat la pauză.

În minutul 43, Diniş Vârtic finalizează pentru Baia Mare, Bucur ratează transformarea: 17-7. În minutul 62 vine al doilea eseu transformat al oaspeţilor: 17-14. În minutul 71 Oancea reuşeste eseul 4 pentru Baia Mare, iar Oprea transformă: 24-14. Pe când spectatorii se pregăteau de plecare, constănţenii mai punctează o dată: eseu transformat şi scorul final este 24-21.

Scorul strâns nu îi ofera emoţii tehnicianului Eugen Apjok: “Are mai puţină importanţă pentru mine scorul. Important este că am văzut echipa schimbată în bine. Am avut o posesie foarte bună a balonului. Am luat trei încercari pe greşeli, dar sunt convins că le vom pune la punct. Una peste alta consider că acest meci a fost un test reuşit pentru ambele echipe. Aveam nevoie de un meci mai tare înainte de a începe campionatul şi trebuie să îi multumim Constanţei că a venit aici. Constanţa are o echipă puternică. Sunt convins că încă nici ei nu sunt puşi la punct 100%, tot aşa cum nici noi nu suntem. Sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor şi de unele momente de joc”.

“Azi a fost un meci mai greu decât cel de săptămâna trecută, cu Dinamo. Ne-am antrenat în formulă completă şi cred că ne vom mai omogeniza până la începutul sezonului. Jucătorii nou veniţi, aţi văzut, sunt grozavi. Sunt bucuros că îi avem în echipă şi abia aştept să începem meciurile oficiale. După evoluţia de azi am câştigat mai multă încredere în noi: suntem pregătiţi!”, a spus Mike Wiringi.