O fărâmă de viață – episodul 12

sigla C.S.M.Stiinta Baia Mare

2012

-12 septembrie După victoria repurtată de C.S.M.Știința Baia Mare în etapa a 18-a în fața R.C.J.Farul Constanța 29-20 (19-10), observatorul partidei, ieșeanul Clement Nemesniciu împreună cu oficiali ai Federației de specialitate au decis ca aripa băimăreană, Ionuț Botezatu să fie declarat atât „omul meciului” cât și „jucătorul etapei”. Ionuț Botezatu (1,88 m – 90 kg) a debutat la națională în anul 2009 într-un meci contra Germaniei, adunnd în tot acest interval 14 selecții la echipa națională.

-14 septembrie Peste doar două zile în capitală începând cu ora 16.00 se va juca „el clasico” de România, un meci între C.S.A.Steaua București și C.S.M.Știința Baia Mare. Miza acestei partide din cadrul etapei a doua a returului play-off-ului SuperLigii de Rugby o reprezintă clasarea pe una din primele două poziții în clasament, postură ce asigură disputarea meciului din semifinale pe propriul teren.

16 septembrie C.S.A.Steaua București – C.S.M.Știința Baia Mare 16-22 (6-10), în „el clasico” de România. Băieții noștri au reușit să se impună grație eseurilor semnate de Cristian Bălan, Ștefan Ciuntu și Michael Wiringi, cel din urmă transformând și două dintre eseuri plus o lovitură de pedeapsă.

2013

19 septembrie Potrivit oficialilor Federației Române de Rugby, a doua semifinală a SuperLigii de Rugby, cea dintre C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București se va juca pe data de 28 septembrie începând cu ora 15.00, în timp ce de la ora 10.00 R.C.M.Timișoara va da piept cu R.C.J.Farul Constanța. Partida găzduită de Arena Lascăr Ghineț din Municipiul Baia Mare va fi televizată de postul T.V.R.2. Finalele sunt programate pentru data de 5 octombrie. De la ora 16.00 este programată finala pentru locurile 3-4 iar de la ora 18.30 finala mare.

2014

-11 septembrie Campanie umanitară pentru spijinirea lui Sione Vaiomounga. Componenții echipei C.S.M.Știința Baia Mare care nu au făcut deplasarea în capitală la Finala SuperLigii de Rugby, împreună cu Sorin Andrei directorul C.S.M. dar și alți apropiați ai echipei, au mers la Centrul de Transfuzii Sanguine Baia Mare pentru a dona sânge. Gestul umanitar făcut de zimbri vine să salveze viața colegului lor Sione Vaiomounga diagnosticat cu o insuficiență renală, fiind internat la secția de Nefrologie a Spitalului Județean de Urgență dr.Constantin Opriș Baia Mare.

-12 septembrie Peste doar o zi este programată Finala SuperLigii de Rugby ediția 2014. Față în față se vor afla C.S.M.Știința Baia Mare și R.C.J.Farul Constanța. Aceasta va fi a șasea finală consecutivă jucată de zimbri. Și pentru că pe parcursul întregului sezon competițional, băieții noștri nu au pierdut decât un singur joc, încrederea în acest ultim act al competiției este și mai mare. Partida condusă de trioul Vlad Iordăchescu – Radu Petrescu – Cristian Răduță se va juca pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București, începând cu ora 21.00, meciul fiind transmis în direct de postul TVR 2.

-12 septembrie Echipa de rugby C.S.M.Știința Baia Mare le mulțumește tutror celor care au răspuns apelului de a veni și a dona sânge pentru sportivul Sione Vaiomounga, diagnosticat cu insuficiență renală.

-12 septembrie Cu mai puțin de 24 de ore de startul finalei SuperLigii de Rugby, mesajul căpitanului formației noastre, Csaba Gal este unul foarte scurt și extrem de clar “pentru Baia Mare locul doi nu există”.

-13 septembrie După o pauză de două sezoane în care favoriții noștri au trebuit să se mulțumească cu medaliile de argint, iată că a revenit mementul în care să fim din nou Campionii României. În Finala SuperLigii de Rugby ediția 2014, C.S.M.Știința Baia Mare – R.C.J.Farul Constanța 25-19 (10-6). Iată actorii acestei frumoase finale: 1.Mihai Dico, 2.Alexandru Oancea, 3.Paul Rusu, 4.Ionuț Hristache, 5.Johannes Van Heerden, 6.Sean Morrell, 7.Kuselo Moyake, 8.Constantin Ene, 9.Bidzina Shamkaradze, 10.Daniel Brooks, 11.Ionuț Botezatu, 12.Sione Fakaosilea, 13.Csaba Gal-cpt, 14.Giorgio Phillips, 15.Samoa Luke. Rezerve: 16.Florin Gorun, 17.Constantin Pristăviță, 18.Marius Pocriș, 19.Cristian Stoica, 20.Samisoni Taufa, 21.Michael Spring, 22.Alexandru Bucur, 23.Marius Dănilă. Antrenori: Eugen Apjok, Vasile Lucaci.

-14 septembrie Johannes Van Heerden – jucătoul din linia a doua a campioanei României, a fost ales “omul finalei” SuperLigii ediția 2014. Johannes Van Heerden este un jucător de origine sud-africană, fiind al treilea stranier adus la echipa din Baia Mare, după Sean Morrell (venit în octombrie 2011) și Michael Wiringi (martie 2012). Înainte de a venit în România, Johannes a evoluat pentru clubul din Africa de Sud Griffons.

-16 septembrie Pe adresa campioanei României au sosit faxurile cu convocările la selecționata Lupii București. Pentru confruntarea de pe data de 20 septembrie ora 21.00 acasă cu Calvisano la lot au fost convocați un număr de 11 jucători plus cei doi antrenori, Eugen Apjok – Vasile Lucaci. Din lotul tricolorilor fac parte și: Ionuț Botezatu, Paul Rusu, Constantin Pristăviță, Alexandru Oancea, Johannes Van Heerden, Sean Morrell, Mihai Dico, Csaba Gal, Luke Samoa, Alexandru Bucur și Constantin Ene. Meciul găzduit de Stadionul Național Arcul de Triumf face parte din faza calificărilor în Europe Challenge Cup.

-17 septembrie După triumful din Finala SuperLigii de Rugby ediția 2014, C.S.M.Știința Baia Mare a fost primită cu fast la Palatul Victoria atât de premierul României, Victor Ponta cât și de ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo. Premierul României a primit în dar o minge de rugby cu autografele băimărenilor precum și un tricou al campioanei României, zimbrii fiind la rândul lor recompensați cu medalii ce poartă însemnele României și cele ale Executivului.

-18 septembrie Fostul campion național cu Baia Mare în anul 1990, George Sava a devenit din postura de tehnician al echipei Enisei Krasnoyarsk din nou campion național al Rusiei.

2015

-12 septembrie Sâmbătă, 12 septembrie, proaspătul internațional român Johannes Petrus Van Heerden component al campioanei României, C.S.M. Ştiinţa Baia Mare, îşi serbează ziua de naştere. Colegii din conducere, stafful tehnic şi echipa îi urează un călduros LA MULŢI ANI!

-12 septembrie În această seară începând cu ora 20.00 pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București este programată prima ediție a Cupei Regelui la Rugby (o competiție aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României). Dar iată echipa probabilă aliniată de secundul Vasile Lucaci. Finala Cupei Regelui ediția I 2015.

C.S.M.Știința Baia Mare – Saracens Timișoara R.C.M. Arbitrii: Ionuț Bodea (Galați), Bogdan Miliță (București), Mădălin Gîrbău (București), Arbitrul nr 4: Răzvan Ștefan (București) Observator: George Bărgăunaș (București), Arbitru video: Mihai Irimia (București).

C.S.M.Știința Baia Mare: 15.Ratu Maravunawasawasa, 14.Georgel Cătună, 13.Sione Fakaosilea, 12.Cristian Diniș Vârtic, 11.Giorgio Phillips, 10.Luke Samoa, 9.Bidzina Shamkaradze, 1.Constantin Pristăviță, 2.Florin Bârdașu, 3.Silviu Suciu, 4.Marius Dănilă, 5.Dumani Mtya, 6.Sean Morrell, 7.Constantin Ene-cpt, 8.Răzvan Ailenei. Rezerve: 16.Florin Gorun, 17.Mihai Dico, 18.Ionuț Stan, 19.Kuselor Moyake, 20.Alexandru Pălii, 21.Keeghan Sefton, 22. Alexandru Bucur, 23.Paul Ailenei. Antrenori: Eugen Apjok, Vasile Lucaci

-12 septembrie Cupa Regelui scăpată printre degete. C.S.M.Știința Baia Mare – Timișoara Saracens R.C.M. 22-24 (12-13), într-o finală dramatică pierdută în minutele de prelungire (minutul 86).

-12 septembrie Luke Samoa rămâne bijuteria zimbrilor. Indiferent de faptul că au pierdut această primă bătălie importantă a stagiunii 2015, dăruirea băieților noștri a fost una exemplară. Prin exprimarea tehnico-tactică nu au făcut altceva decât să contribuie din plin la reușita acestui regal rugbystic. Și dacă această bijuterie regală, Cupa Regelui va poposi pentru cel puțin un an în Banat, bijuteria campioanei României, din acest meci rămâne fundașul de origine neo-zeelandeză Luke Alec Giovanni Samoa declarat fără echivoc omul meciului. Cu 22 de puncte marcate din tot atâtea posibile (1 eseu, 1 transformare și 5 lovituri de penalitate), Luke Samoa rămâne unul dintre cei mai exponențiali jucători din tabăra campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare. În ciuda celor două lovituri de penalitate plus un dropgol ratat de puțin, Luke Samoa rămâne un transformer de excepție și în SuperLiga de Rugby acolo unde cu 69 de puncte reușite se menține pe poziția a treia a topului marcatorilor, la doar 15 puncte distanță de locul întâi.

-15 septembrie Marți, 15 septembrie, Adrian Botez, membru în Consiliul Director al C.S.M. Ştiinţa Baia Mare, îşi serbează ziua de naştere. Colegii din conducere, stafful tehnic şi echipa îi urează un călduros LA MULŢI ANI!

-14 septembrie La ultima ședință a Biroului Federal membrii acesteia au decis că începând din stagiunea viitoare odată cu disputarea celei de a doua ediție a Cupei Regelui, meciurile vor fi susținute cu selecționate Under 23 de ani formate exclusiv din jucători de naționalitate română. De asemenea s-a decis modificarea datei de disputare a Finalei Cupei României ediția 2015. Astfel ultimul act ce se va juca la Iași va fi programat pentru ziua de duminică 4 octombrie 2015.

15 septembrie Începând de astăzi vă vom prezenta interviuri cu cei cinci zimbri care ne vor reprezenta la cea de-a opta ediție a Cupei Mondiale. Primul interviu îl are ca invitat pe Eugen Apjok tehnicianul campioanei României, aflat de șase ani în staff-ul reprezentativei României, fiind responsabil cu linia de treisferturi.

17 septembrie Sâmbătă 19 septembrie se dă startul în cea de-a 70-a ediție a Cupei României. De la aceiași oră 11.00 în capitală C.S.M.Olimpia București va primi vizita Clubului Sportiv Dinamo București, în timp ce campioana României, C.S.M.Știința Baia Mare va evolua acasă pe cocheta Arenă Lascăr Ghineț în fața Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

19 septembrie C.S.Universitatea Cluj s-a dovedit a fi un adversar incomod în sferturile de finală ale Cupei României. Însă și așa C.S.M.Știința Baia Mare s-a impus cu scorul de 26-18 (19-6).

 

Alin Boțioc