O fărâmă de viață – episodul 2

sigla Baia Mare

Dacă vom privi retrospectiv la ceea ce s-a întâmplat în ultima decadă a lunii lui cuptor în sânul campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare, cel puțin din 2008 și până în prezent vom constata că în ciuda unei perioade în care soarele își face cu adevărat de cap, evenimentele s-au susccedat cu o repreziciune greu de închipuit.

2012

-20 iulie Zimbrii încheie turul de campionat pe prima poziție și sunt tot mai încrezători în faptul că pot cuceri al patrulea titlu național din istoria clubului.

-24 iulie La conferința de presă susținută de conducerea clubului băimărean, președintele Călin Matei prezintă numele celor șapte jucători transferați: sud-africanul Johannes Van Heerden (Griffons), Claudiu Oancea și George Oprea (ambii aduși de la Metrorex București), Constantin Pristăviță, Marius Pocriș, Florian Roșu și Petru Toma (toți de la C.S.S.Siromex Baia Mare).

-24 iulie La Arena Lascăr Ghineț s-au început lucrările de montare a noului gazon, fiind montați peste 9.000 de mp de iarbă. Executantul lucrării efectuează lucrări specifice de întreținere a suprafeței de joc până la sfârșitul lunii septembrie, perioadă în care terenul nu a fost utilizat deloc.

-25 iulie C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.M.București 45-22 în etapa a zecea a SuperLigii de Rugby ediția 2012.

-29 iulie Dinamo București – C.S.M.Știința Baia Mare 11-31 în etapa a XI a SuperLigii de Rugby.

-29 iulie Toți cei șase jucători transferați în acea vară, Claudiu Oancea, Constantin Pristăviță, Marius Pocriș, Florian Roșu, Petru Toma și George Oprea au fost convocați la lotul național Under 19 ani, pentru un stagiu de pregătire la Snagov.

-29 iulie Nou venitul taloner Alexandru Oancea este declarat jucătorul etapei a XI a SuperLigii de Rugby.

2013

-24 iulie C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.M.Olimpia București 45-18 într-un meci din cea de-a XIII etapă a SuperLigii de Rugby ediția 2013

-27 iulie C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.Dinamo București 65-3. Zimbrii încheie sezonul regulat pe poziția secundă cu o victorie la scor.

-29 iulie La restaurantul Rustic a avut loc retragerea festivă medicului Bebe Grigorescu cel mai longeviv membru al echipei de rugby din Municipiul Baia Mare, de la înființare (din 1977) și până la acea dată. Conducerea clubului a decis cooptarea lui Bebe Grigorescu ca membru onorific în Consiliul Director al C.S.M.Știința Baia Mare.

-30 iulie Pentru placaj periculos și cumul de abateri comise în confruntarea cu R.C.J.Farul Constanța, Mihai Dico primește șapte etape de suspendare.

-30 iulie Toate cele șapte echipe din SuperLigă au participat la cea de-a doua examinare teoretică obligatorie coordonată de către Comisia Coentrală de Arbitrii. Sportivi. Dintre toate echipele testate, componenții formației C.S.M.Știința Baia Mare au obținut cea mai mare medie, 7,81 fiind urmată de cei de la Steaua cu 7,5.

2014

-26 iulie C.S.M.Știința Baia Mare – R.C.J.Farul Constanța 28-3 în cea de-a XII etapă a SuperLigii de Rugby ediția 2014  

-28 iulie Ionuț Pop este numit ca preparator fizic al echipei. El îi i-a astfel locul lui Ștefan Ciuntu, plecat ca preparator fizic la echipa de handbal feminin H.C.M.Baia Mare (campioana României). Această postură nu îl va împiedica pe Ionuț Pop să evolueze în continuare pe postul de aripă.

-30 iulie În urma unei analize făcute, Biroul Federal decide să modifice programul de disputare a meciurilor din cadrul SuperLigii de Rugby.

2015

-20 iulie Au mai rămas 60 de zile până la startul celei de-a opta ediții a Cupei Mondiale găzduită de Anglia. Din lotul „stejarilor”, fac parte și băimărenii Ionuț Botezatu, Michael Wiringi, Adrian Apostol, Johannes Van Heerden și Constantin Pristăviță.

-22 iulie În cadrul unei conferințe de presă susținută la Restaurantul Rustic din Municipiul Baia Mare, conferință prezidată de Călin Matei președintele C.S.M.Știința Baia Mare, au fost prezentate ultimele transferuri. Astfel în tabăra zimbrilor au ajuns australianul Buchanan Timothy Edward Lewis, trăgătorul Ovidiu Cojocaru, precum și flankerii Andrei Iurea în speță Cristian Marian Chirică.

 

Alin Boțioc