O fărâmă de viață – episodul 4

SIGLA NOUA ZIMBRI

Vom continua periplul nostru prezentându-vă viața zimbrilor derulată în prima decadă a lunii lui gustar (august). Sub semnul acestei călduroase luni, stă pe de o parte tradiția gustului poamelor care se coc în această ultimă lună de vară, plus că denumirea lunii august vine de la primul împărat roman, Cezar August.

2012

-3 august Etapa 12 a SuperLigii de Rugby C.S.M.Știința Baia Mare – R.C.J.Farul Constanța 39-23 (22-11)

-3 august În chiar ziua meciului cu Farul Constanța, internaționalul Ionuț Dimofte devine tătic, soția sa Alma dăruindu-i un băiețel Duard Dimofte, de ce nu o viitoare uvertură a sportului cu balonul oval românesc.

-8 august Etapa a 13 a SuperLigii de Rugby penultima a sezonului regulat, R.C.M.Timișoara – C.S.M.Știința Baia Mare 29-7 (29-0)

2013

-3 august În prima etapă a play-off-ului SuperLigii, C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 25-19 (13-10)

-3 august Moment emoționant înaintea startului de partidă contra Stelei. La vârsta de 31 de ani, Ionuț Budușan, unul dintre cei mai emblematici jucători atât al C.S.M-ului cât și al echipei naționale se retrage din activitatea sportivă de performanță din motive medicale.

-10 august Etapa a 2 a play-off-ului SuperLigii de Rugby, R.C.M.Timișoara – C.S.M.Știința Baia Mare 26-6 (12-6).

2014

-2 august Etapa a 13 a SuperLigii de Rugby penultima din sezonul regulat C.S.M.Olimpia București – C.S.M.Știința Baia Mare 16-17 (13-10). Palmaresul direct 12 partide jucate, 12 victorii C.S.M.Știința, esaveraj 438-141.

-4 august Michael Wiringi va suferi în această zi o intervenție chirurgicală în capitală după dubla fractură de tibie și peroneu suferită în timpul meciului cu C.S.M.Olimpia București

-5 august Etapa 14 a SuperLigii de Rugby ultima din sezonul regulat, C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.Universitatea Cluj 31-24 (19-14)

-5 august Cristian Diniș Vârtic este declarat omul meciului în confruntarea cu Universitatea Cluj.

-6 august. În intervalul 6-12 august patru juniori de la Clubul Sportiv Municipal Baia Mare participă la Turda la o tabără care are ca scop selecția pentru loturile Transilvania și cel Național Under 16 ani. Cei patru zimbrișori prezenți la selecții sunt frații gemeni Ioan și Cristian Cotețiu, Roland Ciolti și Norbert Berar.

-7 august Moyake Kuselo își serbează ziua de naștere.

-7 august diriguitorii Federației Române de Rugby stabilesc țintarul play-off-ului și play-out-ului SuperLigii de Rugby ediția 2014.

-8 august Constantin Ene își serbează ziua de naștere.

-8 august Oficialii Federației Române de Rugby decid omologarea cu scorul de 5-0 a partidei dintre C.S.M.Știința Baia Mare și Clubul Sportiv Universitatea Cluj, studenții fiind astfel sancționați pentru utilizarea lui Ovidiu Butoeru, fără ca acesta să aibă înregistrat la F.R.R.contractul civil.

-9 august Prima etapă din play-off. C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.M.Olimpia București 34-16 (17-9).

-9 august Johannes Van Heerden este declarat omul meciului cu C.S.M.Olimpia București.

-10 august Călin Andrei Tuns membru în Consiliul Director al C.S.M.Știința Baia Mare își serbează ziua de naștere.

2015

-1 august pilierul campioanei României, Mureșan Domițian își serbează ziua de naștere.

-1 august Alexandru Pîrjol vicepreședintele C.S.M.Știința Baia Mare își serbează ziua de naștere.

-1 august Michael Wiringi mijlocașul la deschidere al zimbrilor își serbează în cantonamentul naționalei ziua de naștere.

-1 august În etapa a 4 prima din returul Cupei Regelui ediția 1; C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 29-14 (13-0).

-1 august cu ocazia meciului din cadrul etapei a patra a Cupei Regelui, contra formației C.S.A.Steaua București,sub culorile echipei noastre au debutat doi din cei patru ultimi veniți. În atare condiții secundul Vasile Lucaci, l-a intrdus încă din startul partidei pe flankerul de 28 de ani de origine australină Timothy Buchanan, acesta fiind înlocuit la pauză cu fijianul de 110 kg Sean Morrell. Cel de-al doilea debutant al zimbrilor, Andrei Iurea originar din Târgu Frumos județul Iași a fost introdus în joc încă din minutul trei atunci când l-a înlocuit temporar pe Paul Ailenei. Pe lângă debutul său la echipa sa de club închizătorul australin bifează și primul joc în Europa, C.S.M.Știința Baia Mare fiind primul său club unde s-a legitimat. Mai mult Timothy este al șaptelea jucător ce activează în campionatul intern românesc, fiind coechipier cu , centrii John Leiataua și Giorgio Phillips precum și mijlocașul la grămadă Nigel Genia.

-1 august Nicolae Frîncu fostul component al zimbrilor din anii 2000, actualmente observator de rugby supervizează partida dintre C.S.M.Știința Baia Mare și C.S.A.Steaua București 29-14 (13-0), fiind delegat pentru a noua oară în cariera sa de supervizor.

-1 august Eugen Apjok antrenor al naționalei României (responsabil cu linia de treisferturi) alături de cinci dintre componenții campioanei României, Ionuț Botezatu, Michael Wiringi, Johannes Van Heerden, Ionuț Pristăviță și Adrian Apostol au revenit în cantonamentul tricolorilor. Până pe data de 13 august cei 38 de de jucători convocați în vederea pregătirii meciurilor de la cea de-a opta ediție a Cupei Mondiale găzduită în această toamnă de Anglia (în intervalul 18 septembrie – 31 octombrie), se vor pregăti la Cheile Grădiștei, urmând ca ulterior să susțină două partide de verificare în Scoția. În stagiul din treimea nordică a Regatului Marii Britanii, pe data de 14 august pe stadionul Headingley Stadium din Leeds, România va evolua în compania grupării Rugby Yorkshire Carnegie (echipă ce evoluează în al doilea eșalon valoric din Anglia RFU Championship), urmând pe pe 21 august să dea piept în Edinburgh cu Melrose Rugby Football. Ultima partidă de verificare a Stejarilor înainte de Cupa Mondială va avea loc pe data de 5 septembrie în București, tricolorii urmând să primească vizita reprezentativei statutlui Tonga.

 

Alin Boțioc