O fărâmă de viață – episodul 8

SIGLA NOUA ZIMBRI

Vom continua periplul nostru prezentându-vă viața zimbrilor derulată în ultima decadă a lunii lui gustar (august).

2012

24 august Înaintea meciului crucial cu Steaua (clasarea pe unul din primele două locuri în clasament), tehnicienii zimbrilor anunță lista de indisponibilități: Mihai Macovei, Sean Morrell, Georgel Cătună, Andrei Rădoi și Paul Rusu. Singura veste îmbucurătoare este dată de posibila revenire în teren a lui Ionuț Botezatu.

-25 august Este programată etapa a doua a play-off-ului SuperLigii de Rugby. C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 43-16 (15-6).

-30 august președintele clubului Călin Matei anunță prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă de încă trei ani cu jucătorul de națională Ștefan Ciuntu. Pe lângă statutul de jucător Ciuntu este cooptat și în staff-ul tehnic ca preparator fizic. Și în momentul de față Ștefan Ciuntu ocupă funcția de preparator fizic, însă la vicecampioana României, H.C.M.Baia Mare.

2013

-24 august Vicecampioana României, C.S.M.Știința Baia Mare pierde pe mâna ei în deplasarea din Ghencea. C.S.A.Steaua București – C.S.M.Știința Baia Mare 16-11 (10-3). În urma acestui eșec din etapa a 18 zimbri coboară până pe poziția a treia în clasament fiind devansați de R.C.M.Timișoara și Steaua (departajare cu formația militară făcându-se la esaveraj).

-30 august Are loc etapa a cincea a play-off-ului SuperLigii de Rugby. C.S.M.Știința Baia Mare – R.C.M.Timișoara 21-16 (6-10). Această importantă victorie o menține pe C.S.M.Știința Baia Mare în postura de a putea juca pe propriul teren semifinala SuperLigii de Rugby, cel mai probabil în compania echipei C.S.A.Steaua București.

-30 august În anchetele Federației Române de Rugby, Csaba Gal este desemnat ca fiind omul meciului, în confruntarea dintre C.S.M.Știința Baia Mare – R.C.M.Timișoara 21-16 (6-10).

2014

-21 august După meciul din etapa a doua a play-off-ului, C.S.M.Șiința Baia Mare – R.C.M.Timișoara, căpitanul de echipă al zimbrilor, Csaba Gal a fost declarat jucătorul etapei. Csaba adună până la această dată un număr de 72 de selecții la prima reprezentativă fiind prezent la două dintre edițiile Cupei Mondiale (2007 și 2011).

-23 august Etapa a treia a play-off-ului SuperLigii de Rugby. R.C.J.Farul Constanța – C.S.M.Știința Baia Mare 27-12 (15-5). Marinarii administrează băieților noștri prima înfrângere din sezonul 2014.

-23 august Jucătorul din Fiji, Sean Morrell își serbează ziua de naștere, împlinind 28 de ani.

24 august Echipa națională de juniori sub 19 ani susține un meci test contra reprezentativei similare a Scoției aflată pentru câteva zile într-un stagiu de pregătire la București. Din lotul tricolorilor face parte și mijlocașul la grămadă Alexandru Neculai Pălii, jucător al C.S.M.Știința Baia Mare.

-30 august mijlocașul la deschidere George Paul Oprea își serbează ziua de naștere împlinind frumoasa vârstă de 21 de ani.

-30 august C.S.M.Știința Baia Mare își află adversarul din semifinalele SuperLigii de Rugby ediția 2014. Conform țintarului zimbri vor primi vizita revelației sezonului Clubul Sportiv Dinamo București.

2015

-21 august Reprezentativa de Rugby a României aflată pe tărâm britanic susține cel de-al doilea meci test contra scoțienilor de la Edinburgh Merlrose Rugby. Tehnicienii Stejarilor au decis să îl includă în primul XV și pe trei dintre componenții campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare. Alături de aripa de 28 de ani Ionuț Botezatu în formula de start se vor mai afla neozeelandezul de 30 de ani Michael Wiringi ca uvertură în speță sud-africanul Johannes Van Heerden (în linia a doua). Cel de-al patrulea zimbru deplasat în Marea Britanie, aripa de 25 de ani Adrian Apostol face parte din banca de rezerve a tricolorilor.

-24 august De comun acord cu cei de la Clubul Sportiv Municipal Olimpia București, campioana României convine să joace la Sibiu pe stadionul Bebe Boboc semifinala Cupei Regelui 2015.

-26 proaspăt debutant în naționala României sud-africanul Johannes Van Heerden trece prin momente extrem de grele pricinuite de trecerea în neființă a mamei sale. Întreaga familie a zimbrilor este alături de Johannes în aceste momente de restriște.

-26 august Conducerea echipei C.S.M.Știința Baia Mare a reușit prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă de încă patru ani cu talonerul de 24 de ani Florin Bârdașu.

-26 august Președintele zimbrilor băimăreni, Călin Matei a anunțat prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă de încă patru ani cu jucătorul Silviu Suciu.

-27 august La exact un an de la evitarea unei imense tragedii, pe data de 5 septembrie 2015, reprezentativele României și cea similară a statului Tonga vor susține în capitală pe Stadionul Național Arcul de Triumf un meci test (ultimul înaintea participării celor două națiuni la cea de-a opta ediție a Cupei Mondiale), încasările acestui eveniment urmând a fi donate flankerului tonganez SioneVaiomo`unga. Această nobilă inițiativă lansată oficialilor Federației Române de Rugby vine din partea reprezentativei statului Tonga.

-29 august Campioana României, C.S.M.Știința Baia Mare se impune la Sibiu în semifinalele Cupei Regelui în fața echipei C.S.M.Olimpia București cu scorul de 31-27 la pauză 18-17. Acest important succer îi propulsează pe zimbri în finala Cupei Regelui programată pentru data de 12 septembrie. În finala acestei ediții inaugurale C.S.M.Știința Baia Mare va înfrunta Saracens Timișoara R.C.M. în timp ce pentru locurile 3-4 se vor lupta Clubul Sportiv Universitatea Cluj și C.S.M.Olimpia București.

 

Alin Boțioc