Poate prea puțin pentru pretențiile unui club ca C.S.M.Știința Baia Mare

sioeli

Cu circa două luni înaintea startului de campionat (undeva la finalul lunii ianuarie) oficialii campioanei României, făceau eforturi majore pentru achiziționarea de jucători cu un potential valoric ridicat, cu atât mai mult cu cât C.S.M.Știința Baia Mare își propusese să acționeze pe mai multe fronturi. Pe lista celor șase jucători transferați figurau la acea data atât Cătălin Pastramă pilierul de 26 de ani venit de la defuncta R.C.J.Farul Constanța, centrul de origine tonganeză Sioeli Nau în speță australianul Kilroy Nigel Genia.
Cum la acea data pilierul marinarilor, nu mai reprezenta o noutate pentru tehnicienii zimbrilor, Pastramă fiind adversarul băieților noștri în finala SuperLigii de rugby ediția 2014, celelalte două nume prezentate aveau să dea o oarecare consistență lotului băimărean. Un nume important înregimentat la Știința C.S.M.Baia Mare a fost cel al centrului de 27 de ani Nau Sioeli (jucător cu un număr de 18 selecții la echipa națională a statului Tonga). De la mai bine de 13.400 de kilometrii, din țara cangurilor, Australia a fost adus și mijlocașul la grămadă Nigel Genia (fratele unuia dintre cei mai valoroși și inteligenți demi de melee din lume Will Genia).
La patru luni de la periplul lor la Baia Mare, cei trei par să nu fi convins în totalitate banca tehnică băimăreană. Și cum cifrele vorbesc, să spunem că Nigel Genia a evoluat în doar patru din totalul celor șapte etape disputate în actuala stagiune (de 2 ori ca titular și de alte 2 din postura de rezervă), numărul total de minute jucate sub culorile campioanei fiind de 197. Tonganezul cu 18 selecții la echipa națională, Nau Sioeli a bifat doar 121 de minute jucate (1 dată integralist și de alte două ori ca rezervă). În fine Pilierul de 134 kg, Cătălin Pastramă a adunat în cele două meciuri jucate (1 dată titular – 1 dată ca rezervă) doar 91 de minute, aportul său la performanțele zimbrilor fiind poate sub ceea ce s-a dorit de la el.
Conducerea echipei C.S.M.Știința Baia Mare le mulțumește celor trei jucători pentru activitatea depusă, și le dorește mult succes în viitor.

Pastramă Cătălin
data nașterii: 16.03.1989
înălțime: 1,87 m
greutate: 123 kg
postul: pilier
cluburi: L.P.S.Constanța, Cleopatra Constanța, Callatis Mangalia, R.C.J.Farul Constanța, C.S.M.Știința Baia Mare

Sioeli Nau
data nașterii: 23.06.1988
înălțime: 1,88 m
greutate: 109 kg
postul: centru
cluburi: Metro Racing Paris, U.P.Country Lions, C.S.M.Știința Baia Mare

Nigel Genia
data nașterii: 5.05.1991
înălțime: 1,69 m
greutate: 80 kg
postul: mijlocaș la grămadă
cluburi: West Brisbane Rugby Union, C.S.M.Știința Baia Mare

Alin Boțioc