Prevederi noi adoptate în cadrul ultimei ședințe a Biroului Federal

frr_logos_A4_1_

În conformitate cu prevederile Manualului SuperLigii de rugby, pentru ediția 2015, fiecare echipă poate înscrie pe anunțul oficial maxim zece jucători străini și obligatoriu un număr de doi jucători români Under 23 (născuți în anul 1992 sau mai mici). În atare condiții, în teren vor putea evolua maxim opt jucători străini în același timp. Este considerat jucător străin acel sportiv care nu îndeplinește standardele de eligibilitate ale World Rugby pentru a evolua în echipa națională a României. Din punct de vedere al logisticii, fiecare club va achiziționa baloane de joc marca Gilbert (model Sinergie X 3), Federația urmând să contribuie înainte de începerea competiției, cu materiale sportive care să ajute la pregătirea sportivilor. Până la data de 20 martie cluburile din SuperLigă vor trebui să facă dovada că dețin două rânduri de echipament de joc (cu numere de la 1 la 26), titularii purtând numere de la 1 la 15 în timp ce rezervele pe cele de la 16 la 23. În mod obligatoriu purtătorii tricourilor cu numerele 16, 17 și 18 vor trebui să fie jucători de linia întâi. În intervalul 16-20 martie, căpitanii de echipă a tuturor echipelor din SuperLigă vor participa în capitală (în echipament complet de joc) la o fotografie de grup oficială, urmată de o conferință de presă.

Se menține și pentru acest sezon obligativitatea ca pe fiecare stadion să existe stație de amplificare și tabelă de marcaj, în caz contrar cuantumul amenzii fiind de 2.000 de lei. De asemenea echipele sunt obligate să filmeze partidele oficiale din SuperLigă, iar înregistrările să fie puse la dispoziția Federației Române de Rugby în maxim 12 ore de la terminarea partidei, D.V.D.-ul urmând a fi transmis aceluiași for în maxim 72 de ore.

Din punct de vedere disciplinar, sportivul care este eliminat temporar cu cartonaș galben, inclusiv greșelile tehnice repetate, trebuie să achite suma de 100 de lei după terminarea jocului la observatorul federal.

 

Alin Boțioc