Radiografierea returului SuperLigii de rugby

RADIOGRAFIA RETURULUI

Trecând în revistă țintarul returului SuperLigii de rugby aprobat de membrii Biroului Federal, cel puțin la modul teoretic parcursul zimbrilor băimăreni pare a fi unul ușor favorabil  în raport cu celelalte două clasate de pe podium S.C.M.Timișoara respectiv C.S.A.Steaua București. Avantajul propriului teren poate constitui un argument forte în duelurile din etapele a IX, a XII și a XIV, cu S.C.M.Timișoara (locul 1), C.S.A.Steaua București (poziția a 2) și C.S.Dinamo București (locul 4). Însă nu trebuie neglijate și meciurile din deplasare cu C.S.Politehnica Iași (din prima etapă a returului), cea cu ultima clasată C.S.M.București (formație ce s-a întărit cu nume împortante în această iarnă) și de ce nu cu C.S.Universitatea Cluj (din runda a 13).

Liderul la zi S.C.M.Timișoara va porni din start cu sincopa angrenării pe două fronturi SuperLiga și Challenge Cup (bănățenii urmând să susțină într-un interval de 17 zile nu mai puțin de 5 jocuri). De asemenea va fi dificilă și deplasarea de la Baia Mare (într-o intermediară ce se va juca într-o zi de miercuri 3 mai, cu doar patru zile înaintea încheierii returului). Ultimul examen dificil al timișorenilor va fi jocul din Ghencea programat la mijlocul lunii aprilie în etapa a XI. La fel ca și C.S.M.Știința Baia Mare, campioana României va juca în ultima deplasare pe terenul lui C.S.Dinamo, urmând ca jocurile de acasă să le susțină cu formațiile din partea inferioară a clasamentului; C.S.M.București, C.S.Universitatea Cluj și C:S.Politehnica iași.

Nici misiunea militarilor bucureșteni în lupta pentru titlu nu este mai ușoară, elevii lui Cristi Petre având de jucat cele două derby-uri într-un interval de doar șapte zile, acasă cu S.C.M.Timișoara în etapa a 11 (pe 14 sau 15 aprilie) respectiv în deplasare cu C.S.M.Știința Baia Mare (pe 22 sau 23 aprilie). Deloc de neglijat sunt și cele două jocuri de pe teren propriu contra formațiilor bucureștene cu rivala de o viață C.S.Dinamo în speță C.S.M.București (echipă la care au ajuns nume precum; Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Florin Gorun, Paul Petucher, Dumitru Papaiane sau gruzinul George Suluashvili).

Cât privește datele de disputare ale meciurilor jucate de zimbri în acest retur de SuperLigă, derby-ul de acasă cu S.C.M.Timișoara se va juca într-o zi de miercuri 3 mai, în timp ce ultima deplasare a sezonului regulat de la Cluj este programată pentru ziua de sâmbătă 29 aprilie. Ultimul meci din retur de pe Arena Zimbrilor cel din runda a 14 cu C.S.Dinamo București se va juca duminică 7 mai 2017.

 

Alin Boțioc