Anul 2015, cel mai greu din istoria “zimbrilor” maramureseni. Trei competitii interne si una internationala ii asteapta pe campionii Romaniei

061214lup

Anul 2015 va fi cel mai dificil an din istoria “zimbrilor” maramureseni. Campioana Romaniei, CSM Stiinta Baia Mare, va participa la patru competitii oficiale, trei dintre ele pe plan intern si una internationala.

Este vorba despre Superliga si Cupa Romaniei, dar si o noua intrecere ce urmeaza a fi perfectata de Federatia Romana de Rugby, respectiv Challenge Cup – competitie in care “zimbrii” vor reprezenta Romania. La toate acestea se adauga Cupa Mondiala din Anglia, cea mai importanta intrecere rugbistica a anului. 

2015 va fi un an greu nu doar din punct de vedere sportiv si al programului extrem de incarcat, ci si prin prisma faptului ca va fi pentru prima data cand CSM Stiinta Baia Mare va juca intr-o intrecere continentala de un asemenea calibru, urmand sa inlocuiasca gruparea Lupii Bucuresti. 

“An care va fi cel mai greu din istoria clubului maramuresean, de cand exista rugby in Maramures, anul 2015 va fi cel mai dificil, atat din punct de vedere a incarcaturii sportive, cat si a programului, practic din toate punctele de vedere”, a declarat presedintele CSM Stiinta Baia Mare, Calin Matei. 

Superliga va incepe pe 29 martie, se va intrerupe in 30 mai pentru pregatirea echipei nationale pentru Cupa Mondiala. Finalele sunt programate pentru data de 28 noiembrie si se vor juca pe unul dintre stadioanele din Transilvania. In Cupa Romaniei, echipele din Superliga vor intra in sferturi, pe 19 septembrie, iar finala va fi pe 3 octombrie, in Moldova.

Cealalta competitie interna, va incepe pe 13 iunie si va cuprinde doua grupe a cate patru echipe – cele 7 din Superliga si inca o grupare. Finala va fi pe 5 septembrie, pe Arcul de Triumf, in Bucuresti. In plus, “zimbrii” vor incepe in 2015 si marea aventura europeana, din Challenge Cup, primele meciuri fiind programate pe 18 aprilie, acasa, si 2 mai, in deplasare.

“Vom juca cu castigatoarea grupei a doua din grupele de calificari, care este formata din campioana Rusiei – Enisei STM, campioana Portugaliei – Universitatea Lisabona si locul 3 din Italia, Rugby Mogliani. Cele trei echipe vor juca impreuna, iar cea mai bine clasata va juca impotriva echipei din Baia Mare”, a declarat tehnicianul Eugen Apjok. 

“Zimbrii” maramureseni se vor reuni pe 19 ianuarie, urmand ca apoi sa inceapa pregatirea pentru cel mai greu an din istoria clubului.