Sean Morrell, eseu în meciul Lupilor cu Newport Dragons

In etapa a treia din cadrul European Rugby Challenge Cup, pe stadionul din Complexul Ghencea, Lupii Bucuresti au cedat cu rezultatul de 37-10 in fata galezilor de la Newport Dragons.

Inceptul partidei a apartinut Lupilor Bucuresti, care si-au masat adversarul in propria jumatate de teren, in timp ce superioritatea pe inaintare ne-a adus o lovitura de pedeapsa, din care Florin Vlaicu a deschis scorul in minutul sase.

Cu avantajul de partea lor, Lupii au continuat sa aiba initiativa si sa domine teritorial, iar dupa o faza inceputa de Vlaicu, care a depasit defensiva galezilor cu un balon de urmarire, recuperat tot de el, au urmat mai multe momente de fixare, pentru ca apoi Sean Morrell sa gaseasca bresa pentru primul eseu al partidei. Vlaicu a transformat, iar Lupii Bucuresti s-au desprins la 10-0.

Newport Dragons a revenit in joc si Rhys Jones a beneficiat de doua tentative de tinta, pe care le-a concretizat reducand ecartul la numai patru puncte. In finalul primei reprize, pe fondul oboselii echipei noastre, galezii au marcat un eseu dupa o gramsda la cinci metri de terenul nostru de tinta, urmat de mai multe momente de fixare.

Centru Ashley Smith a fost finalizatorul actiunii prelungite a galezilor, in timp ce Rhys Jones a transformat, astfel ca dupa primele 40 de minute Newport Dragons se aflau la conducere cu rezultatul de 13-10.

Repriza secunda a apartinut in totalitate galezilor care, dupa reluare, au avut nevoie de numai opt minute pentru a marca doua eseuri, ambele venite cu molul de margine, avandu-i ca autori pe Rhys Thomas si James Thomas si cum Rhys Jones a ratat de fiecare data transformarea, scorul a devenit 23-10 in favoarea lui Newport Dragons.

Jocul bun facut de Newport le-a adus acestora alte doua incercari in minutele 58 si 65, de fiecare data la finalizare aflandu-se Cory Hill, Rhys James a fost mai eficient si a transformat ambele reusite ale colegului sau din linia a doua.

Inainte de final, Rhys Jones a mai ratat o lovitura de pedeapsa, insa cu un total de cinci eseuri marcate, Newport Dragons s-au impus cu rezultatul de 37-10 luand si punctul bonus ofensiv.

Stadion Complex Ghencea:
Lupii Bucuresti – Newport Gwent Dragons 10-37 (10-13)

Arbitri: Giuseppe Vivarini, Claudio Blessano, Emanuele Tomo (Italia)
Au marcat: S.Morrell-e, Vlaicu-lp, tr, respectiv A.Smith-e, R.Thomas-e, J.Thomas-e, Hill-2e, R.Jones-3tr,2lp

Lupii Bucuresti: 1. Constantin Pristavita, 2. Otar Turashvili, 3. Silviu Vasiliu, 4. Johan Van Heerden, 5. Petre Neacsu, 6. Alexandru Mitu, 7. Sean Morrell , 8. Razvan Ailenei, 9. Florin Surugiu, 10. Florin Vlaicu (C), 11. Ionut Botezatu, 12. Florin Ionita, 13. Catalin Dascalu, 14. Robert Neagu, 15. Luke Samoa.
Rezerve: 16.Claudiu Oancea, 17.Mihai Dico, 18.Vlad Badalicescu, 19.Onal Ageacai, 20.Vali Catalin Mototolea, 21.Grigoras Diaconescu, 22.Andrei Daniel Ilie, 23.Marian Apostol

Newport Gwent Dragons: 1. Brok Harris, 2. T. Rhys Thomas, 3. Dan Way, 4.Cory Hill, 5.Andrew Coombs, 6.James Thomas, 7.Nic Cudd, 8.Lewis Evans (C), 9.Richie Rees, 10.Jason Tovey, 11.Matthew Pewtner, 12.Ashley Smith, 13.Ross Wardle, 14.Tom Prydie, 15.Rhys Jones.
Rezerve: 16.Elliot Dee, 17.Phil Price, 18.Lloyd Fairbrother, 19.Matthew Screech, 20.James Benjamin, 21.Jonathan Evans, 22.Dorian Jones, 23.Hallam Amos

frr.ro