Șerban Dădăcuș se desparte de familia zimbrilor

razvan-rugby-stiinta

Dacă în urmă cu circa șase luni de zile conducerea zimbrilor băimăreni reușea înregimentarea talonerului de doar 20 de ani Șerban Dădăcuș, după o perioadă în care întreg fenomenul sportiv planetar a avut și încă mai are de suferit, oficialii campioanei României au decis încetarea raporturilor contractuale cu sportivul moldav.

Născut pe 21 februarie 2001 la Botoșani, talonerul de 1,77 m și 103 kg, a început rugby-ul la Hlipiceni în 2016, sub îndrumarea lui George Gontineac (promotorul turneelor de mini-rugby din zona județului Botoșani). După un meci test susținut la Bârlad, Șerban este legitimat la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, club unde evoluează între 2016 și 2019 sub comanda lui Florin Ibănescu. Timp de câteva luni din stagiunea trecutătalonerul moldav a jucat în Divizia Națională de Seniori ca jucător legitimat la Rugby Club Bârlad, trecând din prima decadă a lunii septembrie 2020 în tabăra campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare. În cele șase luni petrecute la Baia Mare, Șerban Dădăcuș s-a încununat cu două medalii de aur în competițiile interne; SuperLiga de Rugby 12 septembrie 2020, C.S.M.Știința Baia Mare – Sport Club Municipal Timișoara 23-17 (10-10) în speță Cupa României – 28 noiembrie 2020, C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 35-19 (24-9)

În C.V.-ul lui Șerban Dădăcuș se regăsesc și convocări la loturile naționale fiind prezent cu echipa de Under 18 la Campionatul European din Rusia de la Kaliningrad. Prima convocare la națională a venit din partea celor doi foști componenți ai actualei sale echipe, George Sava – Răzvan Popovici. Pe plan intern Șerban Dădăcuș s-a încununat cu două titluri de campion național la Under 16 și 18 ani în speță unul de vicecampion cu echipa de Under 17 ani.

Și pentru că în viață de cele mai multe ori dorințele se și împlinesc, unul dintre modelele de sportivi din viața lui Șerban îl reprezintă chiar verișorul său Marius Dănilă, unul dintre cei mai longevivi componenți ai C.S.M.Știința Baia Mare (un jucător transferat din Moldova în urmă cu 15 ani).

Alin Boțioc