Stejarii vor înfrunta Canada, Japonia şi Statele Unite în partidele test ale lunii noiembrie

stejarii

Ca în fiecare an luna noiembrie va fi rezervată partidelor test, în acest sens IRB anunţând programul disputelor care vor avea loc, Stejarii aflându-şi deja adversarii pentru ultimele confruntări din 2014.

În ordinea disputării partidelor primul adversar va fi Statele Unite pe 8 noiembrie după care Stejarii vor primi vizita Japoniei o săptămână mai tarziu, ultima confruntare fiind cea împotriva Canadei programată pentru 22 noiembrie.

Dintr-o altă perspectivă a forţei adversarilor pe care-i vom întâlni, Japonia se clasează în acest moment pe poziţia a 10-a în ierarhia stabilită de IRB în timp ce Canada şi Statele Unite sunt devansate de Stejari poziţionându-se pe treapta a 17-a respectiv a 18-a în acelaşi clasament întocmit de forul care guvernează rugby-ul la nivel mondial.

Toate cele trei adversare ale echipei noastre sunt calificate la Cupa Mondială din 2015 mai mult chiar Canada ne va fi adversară în cadrul Grupei D, partida urmând să se dispute pe 6 octombrie la Leicester.

Statele Unite şi Japonia au fost prezente pentru ultima dată pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf în 2012 atunci când atât vulturii americani cât şi niponii s-au impus obţinând victorii cu 34-3 respectiv 34-23.

Canada ne-a vizitat şi anul trecut când dupa o partidă extrem de disputată şi dramatică cu Florin Vlaicu marcând toate punctele Stejarilor pentru o victorie cu 21-20 am reuşit să echilibram balanţa în disputele directe contra purtătorilor frunzei de arţar.

Daca principalul scop al partidelor test din luna noiembrie îl reprezintă pregătirea pentru Cupa Mondială din 2015, un alt aspect important este lupta pentru a menţine sau îmbunătăţi poziţia a 16-a din clasamentul IRB pe care se află Stejarii în acest moment.

Programul partidelor Stejarilor din luna noiembrie este urmatorul:

8 noiembrie, Stadionul Naţional Arcul de Triumf:  Romania – Statele Unite
15 noiembrie, Stadionul Naţional Arcul de Triumf:  Romania – Japonia
22 noiembrie, Stadionul Naţional Arcul de Triumf:  Romania – Canada

frr.ro