SuperLiga de Rugby ediția 2015 reconfigurată pe ultima sută de metri

SUPERLIGA

Datorită retragerii din SuperLigă a Rugby Club Județean Farul Constanța, (deținătoare a șase titluri naționale și finalistă a ultimei ediții de SuperLigă), întreg tabloul competițional va suferi transformări. Deși inițial în formatul cu șapte echipe campioana României, C.S.M.Știința Baia Mare era cea care stătea în prima etapă, odată cu acest nou format competițional alcătuit dintr-un număr de șase echipe, zimbrii vor evolua pe data de 29 martie începând cu ora 11.00 în propriul fieff contra formației, C.S.M. Clubul Sportiv Olimpia București. Alături de cele două competitoare în această stagiune se vor mai afla la start: Asociația Timișoara Saracens R.C.M.-U.V.T., Clubul Sportiv Dinamo București, Clubul Sportiv Universitatea Cluj respectiv Clubul Sportiv Armata Steaua București.

Respectând altgoritmul tabelei „Berger” în sezonul regulat se vor juca 15 partide în tur plus alte 15 în retur, urmând tot în sistem tur-retur să se dispute meciurile din barajul pentru semifinale. Aici locurile 1 și 2vor sta, urmând ca ocupanta locului 3 să întâlnească pe cea clasată pe poziția a 6, iar locul 4 pe cea de pe 5. Ambele meciuri se vor derula pe terenurile echipelor mai bine clasate. În penultimul act al competiției (semifinale) se va juca în formatul 1 cu 4 și 2 cu 3, urmând ca în premieră Municipiul Baia Mare să găzduiască ambele finale de SuperLigă.

Acest important eveniment găzduit la Baia Mare vine după cel din 2012 când de Ziua Națională a României, pe data de 1 decembrie, cocheta Arenă Lascăr Ghineț a găzduit în premieră finala Cupei României, C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 9-3 (3-3)

 

Tabloul complet al meciurilor din ediția 2015 a SuperLigii de Rugby

Etapa 1 (29 martie 2015)

Știința C.S.M.Baia Mare – C.S.M.Olimpia București

R.C.M.Timișoara – C.S.A.Steaua București

C.S.Dinamo București – C.S.Universitatea Cluj

 

Etapa 2

Știința C.S.M.Baia Mare – R.C.M.Timișoara

C.S.M.Olimpia București – C.S.Universitatea Cluj

C.S.A.Steaua București – C.S.Dinamo București

 

Etapa 3

C.S.Dinamo București – Știința C.S.M.Baia Mare

R.C.M.Timișoara – C.S.M.Olimpia București

C.S.Universitatea Cluj – C.S.A.Steaua București

 

Etapa 4

Știința C.S.M.Baia Mare – C.S.Universitatea Cluj

C.S.M.Olimpia București – C.S.A.Steaua București

R.C.M.Timișoara – C.S.Dinamo București

 

Etapa 5

C.S.A.Steaua București – Știința C.S.M.Baia Mare

C.S.Dinamo București – C.S.M.Olimpia București

C.S.Universitatea Cluj – R.C.M.Timișoara

 Alin Boțioc