Taniela Maravunawasawasa cel mai bun străin din campionatul intern

TANIELA MARAVUNAWASAWASA

Cel de-al doilea sportiv din lotul zimbrilor recompensat în cadrul Galei Superlativele anului 2016 a fost uvertura de origine fijiană Ratu Taniela Rawaga Maravunawasawasa. În bătălia pentru “Cel mai bun străin din campionatul intern”, Maravunawasawasa venit la C.S.M.Știința Baia Mare în iarna lui 2015 a acumulat în faza voturilor suporterilor un număr de 362 de voturi, cu 12 mai multe față de căpitanul georgian de 33 de ani Bidzina Shamkaradze.

Ratu Taniela Rawaga Maravunawasawasa este născut pe data de 30 aprilie 1986 în Lautoka – Fiji. Are 1,79 m şi 90 de kg şi face parte din naţionala statului Fiji, respectiv al celui de rugby în 7. Ratu Taniela a debutat la naţională împotriva statului Samoa în anul 2007, într-un meci din cadrul Cupei Naţiunilor Pacificului. Cu cele 103 puncte realizate ocupă locul doi în topul celor mai prolifici marcatori ai Cupei Naţiunilor Pacificului.

În 2012 sub culorile echipei Jaffna Challengers a evoluat la turneul de rugby în 7 din Sri Lanka. Până la venirea sa la C.S.M.Ştiinţa Baia Mare, Ratu Taniela Rawaga Maravunawasawasa, a mai evoluat pentru gruparea din Hexagon, S.U.Agen Lot-et-Garonne (din liga secundă Pro D2), Grenoble, respectiv Navy Sports Club Sri Lanka.

 

Alin Boțioc