U Cluj pierde meciul contra Baia Mare pentru ca a folosit un sportiv fara drept de joc

superligacecbank

Partida din etapa a XIV-a a SuperLigii CEC Bank, CSM Stiinta Baia Mare – U Cluj, a fost omologata cu scorul de 5-0 in favoarea gazdelor.

Decizia luata de Federatia Romana de Rugby vine in urma studierii Raportului de arbitraj si a Raportului observatorului.

Universitatea Cluj a incalcat articolul 6.2 din manualul SuperLigii CEC Bank, folosindu-se de serviciile jucatorului Butoeru Ovidiu. Articolul prevede ca fiecare jucator sa aiba contractele/conventiile civile inregistrate la FRR in trei exemplare, sportivii neprimind drept de joc in cazul in care acestea nu vor fi inregistrate.

In cazul U Cluj, Butoeru a fost introdus pe foaia de joc si folosit din minutul 63 al partidei contra CSM Stiinta Baia Mare, absenta contractului inregistrat la Federatia Romana de Rugby privandu-l de dreptul de joc. Folosirea unui jucator fara drept de joc a condus la aplicarea prevederilor articolului 5 al Regulamentului Disciplinar, respectiv ale celor din articolul 43, motive care au condus la sanctionarea clujenilor cu meci pierdut cu scor 5-0.

super-liga.ro