Un vis devenit realitate

IMG_2483

Domnule președinte Călin Matei vă aflați în fața unui vis împlinit, un vis ce va fi inaugurat peste doar 10 zile.

Ne pregătim de inaugurare. Visul începe să devină realitate. Ne-au trebuit 40 de ani să realizăm acest obiectiv. Sunt convins că toți cei care vor vedea ce s-a realizat aici vor fi încântați, pentru că de acum încolo echipa din Baia Mare chiar poate să se mândrească cu o bază sportivă proprie. Nu am făcut minuni. Am realizat doar strictul necesar pentru un club cu pretenții în rugby-ul românesc. În alte țări astfel de lucruri sunt cât se poate de normale și firești. Nu e nimic ieșit din comun ca o echipă precum campioana României să beneficieze de propriul vestiar sală de forță sau saună. Sunt încântat de tot ceea ce se întâmplă aici, de stadiul actual al lucrărilor aflate spre final. Sunt convins că aici la Arena Lascăr Ghineț va rămâne ceva frumos. Dacă vom și sărbători finalul de an cu un titlu de campioană a României va fi cu adevărat un an încununat de realizări pentru Baia Mare. Oricum ceea ce vedeți aici vă rămâne posterității sportului, precum și echipei de rugby C.S.M.Știința Baia Mare cea care a performat în ultimii ani de zile.

 

Ne aflăm în fața a două premiere. Prima dintre ele găzduirea la Baia Mare a unor finale de SuperLigă, respectiv construirea și inaugurarea unei moderne baze sportive.

Da așa este. De aceea se vor și juca aici la Baia Mare finalele SuperLigii de Rugby ediția 2015. Acest important eveniment rugbystic va coincide cu inaugurarea acestui obiectiv, iar echipele care vor juca finala se vor echipa pentru prima oară în această nouă bază sportivă. Ideal ar fi ca la finala programată pe data de 5 decembrie un vestiar să fie ocupat de zimbri băimăreni. Eu am convingerea că băieții noștri vor fi actorii prezenți la finala din acest an. Cu ocazia acestui regal rugbystic vor exista și alte manifestări spun eu interesante. În funcție de cum vor sosi oaspeții noștri de la București, vom proceda la inaugurarea noii baze sportive, implicit vom găzdui și o ședință a Biroului Federal a Federației Române de Rugby. Din momentul inaugurării și dării în folosință a acestei lucrări arhitecturale, Arena Lascăr Ghineț va putea fi folosită și ca arenă internațională.

 

Pentru că inevitabil vorbim de o nouă bază sportivă a campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare va avea și o sală a trofeelor.

Este un lucru absolut normal ca toată această pleiadă de trofee câștigate să stea la loc de cinste, tocmai pentru a putea fi văzute și admirate atât de publicul larg cât și de către suporteri. Este important pe de o parte ca lumea să cunoască istoria și palmaresul acestui minunat club, iar pentru cei tineri toate aceste trofee, tricouri de campioni sau mingile cu care s-au reușit aceste performanțe să însemne ceva atât în plan motivațional cât și în planul dezvoltării lor ulterioare ca viitori campioni.

 

Cât de dificil a fost să duceți la bun sfârșit acest îndrăzneț proiect.

A fost foarte greu. Nu știu dacă aș mai avea puterea să mă mai apuc o dată de treaba aceasta. Însă acum nu mai contează. Totul trece în plan secund, rămânând în discuție doar obiectivul în sine. Rămâne în urmă o bijuterie arhitecturală doar pentru oraș, județ și sportul maramureșean.

 

Alin Boțioc