Vasile Lucaci, despre finala de Cupa Romaniei: “Este un meci al orgoliilor, deschis oricarui rezultat”

csmfondal

CSM Stiinta Baia Mare s-a impus cu 18-16 in fata CSM Bucuresti, in capitala, in semifinala editiei 2014 a Cupei Romaniei. Meciul a fost unul cu palpitatii pentru ambele parti implicate, date fiind rasturnarile de scor si calificarea decisa in ultimul minut de joc. Finala se va disputa in 30 noiembrie, pe Cluj Arena, unde baimarenii vor intalni Rugby Club Municipal Timisoara. Va fi a cincea finala de Cupa Romaniei disputata consecutiv de “zimbrii” Maramuresului.

Partida a fost una cu rasturnari de scor, emotiile fiind mari pana in final. “Un meci foarte greu, cu o echipa foarte determinata: era ultima ei sansa sa salveze un sezon in care au fost facute investitii masive. Pana la urma cred ca diferenta au facut-o experienta si omogenitatea lotului. S-a gresit si de partea noastra, de cateva ori nepermis, iar pe final cred ca dorinta de victorie a fost mai mare de partea noastra”, a declarat antrenorul secund Vasile Lucaci.

Finalul a fost de infarct, dat fiind ca, dupa ce baimarenii savurau avantajul de 15-9 cu cinci minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, bucurestenii reusesc un eseu transformat si intorc soarta partidei: 16-15 cu trei minute inainte de final, insa Samoa inchide tabela dupa o penalitate transformata: 18-16 pentru campioni. “Este greu sa explic cate emotii am avut, dar nu ne-am pierdut speranta, stiam ca mai este timp sa recuperam. Am luat eseul intr-un moment cheie al meciului: nu trebuia sa il luam!”, a spus Lucaci.

Timisorenii sunt cei care au iesit invingatori in cealalta semifinala, acestia trecand cu 78-12 de Dinamo. “Este o echipa care joaca un rugby pragmatic, de calitate, au jucatori valorosi. Timisoara are o echipa foarte buna, in forma mare. Este un meci al orgoliilor, deschis oricarui rezultat. Noi suntem eliberati de presiune, dat fiind ca am castigat campionatul. Presiune va fi pe ei: vor incerca sa isi salveze sezonul!”, a declarat Lucaci.

Competitia se intrerupe, finala urmand sa aiba loc in 30 noiembrie, pe Cluj Arena. “Saptamana aceasta o parte dintre jucatori au liber. Cei care au jucat mai putin si cei accidentati se vor antrena. De luni, exceptand jucatorii de la nationala, ne vom reuni si vom incepe pregatirea pentru finala”, a informat antrenorul secund.

Ragazul pana la finala poate functiona in favoarea baimarenilor, dat fiind ca sunt jucatori care pot fi recuperati pana la intalnirea cu RCM Timisoara: “Avem mari sperante in ceea ce ii priveste pe Ene, Morrell, Catuna. Ei cred ca vor fi apti pentru finala”, a spus antrenorul secund.

emm.ro