Vasile Lucaci: Trebuie să încercăm să menţinem mitul invincibilităţii pe terenul propriu”

bmfarul

Băimărenii doresc victoria în confruntarea de mâine nu numai pentru a-şi păstra invincibilitatea în acest sezon şi a menţine în picioare faptul că de şapte ani CSM Ştiinţa nu a mai pierdut vreun meci pe propriul teren. În plus, însă, o victorie mâine ar securiza poziţia de lider a vicecampioanei României.

De cealaltă parte, şi Farul vrea victoria, pentru că un succes cu punct bonus ar propulsa echipa constănţeană pe primul loc în clasament. În consecinţă, meciul dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa promite să fie unul spectaculos.

Duelul de mâine va fi înfrumuseţat de faptul că se vor afla faţă în faţă două grupări conduse de antrenori care sunt secunzii lui Lynn Howells la naţională, Eugen Apjok de o parte şi Neil Kelly de cealaltă, ambele echipe având la activ câte opt victorii în această ediţie de SuperLigă. Un alt duel propus de această partidă este cel dintre principalii marcatori din SuperLigă: Vlaicu pentru Farul cu 125 de puncte şi Samoa pentru Baia Mare cu 98. La capitolul autori de eseuri, cei mai prolifici pentru gazde sunt Wiringi şi Botezatu cu câte trei, respectiv Baivi cu şapte.

“Farul este o echipă care a investit foarte mulţi bani în rugby, şi-a adus foarte mulţi jucători de certă valoare. Sigur că este foarte important pentru ei să termine cât mai sus în clasament sezonul regulat. Vor încerca să păstreze măcar locul 2, ceea ce le-ar aduce în Play Off un program mai convenabil. Obiectivul tuturor echipelor care se bat pentru titlu este să termine sezonul regulat pe locurile 1 sau 2 pentru un program mai bun şi tot aşa după Play Off, ceea ce asigură jucarea semifinalei acasă”, a declarat antrenorul secund Vasile Lucaci.

Ambele echipe abordează meciul la victorie şi ambele au moralul bun, reuşind victorii importante în etapa precedentă, băimărenii acasă la Steaua, constănţenii la ei acasă în compania RCM Timişoara. Baia Mare deţine locul 1 în clasament, cu 38 de puncte, 34 au adunat cei din Constanţa şi sunt pe locul 2.

“În primul rând vizăm victoria, nu vrem să ne dezamăgim suporterii, care sperăm să vină în numar cât mai mare la teren pentru meciul de sâmbătă. Cred ca va fi un spectacol agreabil: sunt două echipe care joacă un rugby de calitate, deschis. În al doilea rând trebuie să încercam să menţinem mitul invincibilităţii pe terenul propriu”, a menţionat Lucaci.

Suciu, Matei, Bărdaşu sunt jucătorii indisponibili din angrenajul băimărenilor. Echipa probabilă, conform super-liga.ro: 1. Pristăviţă-Mardare Constantin, 2. Oancea Alexandru Claudiu, 3. Rusu Paul, 4. Hristache Ionuţ, 5. Dănilă Marius, 6. Vaiomo`unga Sione Fale Kihe Fohe, 7. Morrell Sean, 8. Ene Constantin, 9. Shamkharadze Bidzina, 10. Wiringi Michael, 11. Phillips Giorgio Bernado, 12. Fakaosilea Sione, 13. Gal Minya Csaba [C], 14. Botezatu Ionuţ, 15. Samoa Luke Alec Giovanni. Rezerve: 16. Gorun Florin, 17. Dico Mihai, 18. Pocriş Marius Zelco, 19. Van Heerden Johannes Petrus, 20. Taufa Samisoni, 21. Brooks Daniel Adrian, 22. Cătună Georgel, 23. Ailenei Răzvan.

De la ora 17.00 se joacă mâine meciul dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa, pe stadionul “Lascăr Ghineţ”, în cadrul etapei a 12-a din SuperLigă, partida putând fi urmărită în direct pe Rugby TV. Meciul va fi condus de Cristian Răduţă, asistat de Bogdan Miliţă şi Razvan Vasiliu. Nicolae Copil este arbitrul nr. 4. Observator: Valeriu Lazar.

emm.ro