Zimbri incluși în cinci dintre secțiunile „Superlativele anului 2016”

ZIMBRI SUPERLATIVE

 

La inițiativa Federației Române de Rugby au fost inițiate o serie de anchete privind cei mai buni sportivi și antrenori ai fenomenului rugbystic românesc Pentru cele 13 secțiuni adresate fanilor perioada de vot a expirat în cursul nopții trecute, urmând ca aceste voturi să fie întregite de opținile mai multor specialiști din rugby precum: Lynn Howells – directorul tehnic al reprezentativei României, Marius Tincu – antrenorul echipei naționale, Bogdan Munteanu – antrenor federal, Alexandru Lupu – antrenorul echipei naționale de rugby în 7, Alexandru Achim – Departamentul Tehnic al Federației Române de Rugby, Marius Iacob director tehnic de rugby 7 în speță Ciprian Popa – director Național de Dezvoltare. În cinci dintre secțiunile postate pe siteul www.frr.ro se află și numele unor sportivi ai vicecampioanei României, în frunte cu cel al tehnicianului Eugen Apjok.

La secțiunea „Cel mai bun jucător român din campionatul intern”, pilierul de 23 de ani Constantin Mardare Pristăviță cu 314 voturi primite s-a clasat pe poziția a patra, fiind devansat de steliștii Florin Vlaicu și Florin Surugiu respectiv timișoreanul Cătălin Fercu. În topul nominalizărilor pentru „Cel mai bun jucător român naturalizat din campionatul intern”, sud-africanul de 30 de ani Johannes Van Heerden (cel cel în acest an a jucat în 10 din cele 11 partide ale tricolorilor), conduce detașat cu 976 de voturi, devândându-i pe cei patru timișoreni, Stephen Shennan, Tangimana Fonovai, Paula Kinikinilau și Jody Rose.

Ratu Taniela Maravunawasawasa uvertura fijiană de 30 de ani ocupă cu 362 de voturi poziția a treia în clasamentul „Celui mai bun străin din campionatul intern”. La un ecart de doar 12 puncte de podium cu 350 de voturi se află pe poziția a patra căpitanul C.S.M.Știința Baia Mare, georgianul de 33 de ani Bidzina Shamkaradze. Tot pe locul patru se află și flankerul de doar 19 ani Cristian Maarian Chirică, cel ce a strâns un număr de 465 de voturi, în clasamentul rezervat „Celui mai bun tânăr jucător din campionatul intern”. În fine la secțiunea „Cel mai bun antrenor de seniori”, antrenorul zimbrilor, Eugen Apjok ocupă locul cinci având o zestre de 365 de voturi.

 

Alin Boțioc